1. HABERLER

  2. Aile Hekimliği ATAMALARI YAPILDI
Aile Hekimliği ATAMALARI YAPILDI

Aile Hekimliği ATAMALARI YAPILDI

Kars'ta uygulamaya başlanacak olan Aile Hekimliği için 'Aile Hekimlerinin Atama ve Yerleştirme' işlemi yapıldı.

A+A-
09 Ağustos 2010 tarihinde Kars'ta uygulamaya başlanacak olan Aile Hekimliği için 'Aile Hekimlerinin Atama ve Yerleştirme' işlemi yapıldı.
Kars genelindeki 84 Aile Hekimliği pozisyonu için atanacak olan 73 hekim hizmet puanına göre tercihlerini yapıp Aile Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimliği bölgelerindeki görev yerlerini belirlediler.
11 Aile Hekimliği bölgesi için tercihte bulunulmadı. Tercih edilmeyen bölgeler için ileriki tarihlerde tekrar ek yerleştirme işlemi yapılacak.


Atama ve yerleştirme işlemi Kars Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleşti. Sabah saatlerinde başlayan tercih işlemleri Kars Vali Yardımcısı Muhammed Lütfi Kotan başkanlığındaki Atama Yerleştirme Komisyonu nezaretinde yapıldı.
Atama ve Yerleştirme Komisyonunda ayrıca Sağlık Müdür Vekili Dr. Bekir Kaçar, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Murat Erdinç, Personel Şube Müdürü Psikolog Sacide Kılıç ve Sağlık Ocakları Şube Müdürü Uz. Dr. Şeniz Erdoğan Kavak yer aldı.
Aile Hekimliğine müracaat eden hekimlerin tercih işlemleri yaklaşık 2,5 saat sürdü.
İstiklal Marşının okunması ile başlayan tercih işlemlerinden önce İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bekir Kaçar’ın, Aile Hekimliği Uygulaması ile ilgili genel bilgileri aktarmasının ardından yerleştirme işlemleri ile ilgili hekimlere teknik konularda açıklamalarda bulundu.
Sonrasında hekimler tercih işlemine başladılar. İlk olarak yerleştirme sıralamasında birinci sırada yer alan Aile Hekimi Uzmanı Dr. İsmail Yıldırım tercihini yaparak Atama ve Yerleştirme Komisyonu huzurunda bölgesini belirledi.
Daha sonra hekimler hizmet puanlarına göre sıraları geldikçe tercihlerini yaparak bölgelerini belirlediler.
En son 73. sıradaki hekimin de yerini belirlemesi ile tercih işlemleri sona erdi. Tercih yapan hekimlerin genellikle istedikleri bölgeleri seçebildikleri gözlendi. Ayrıca, Aile Hekimliği uygulamasının Kars halkına hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.