1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kütahya Genç Birlik’e Yeni Başkan
Ahmet Arslandan Özel Akülü ARABA

Ahmet Arslan'dan Özel Akülü ARABA

Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Çerme Köyü'nde yaşayan özürlü vatandaşa özel akülü araba hediye etti.

A+A-

Adalet ve kalkınma Partisi (Ak Parti) Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Çerme Köyü'nde yaşayan özürlü vatandaşa özel akülü araba hediye etti.

Milletvekili Ahmet Arslan, parti yöneticileri ile birlikte akülü arabayı köye kadar götürerek elleriyle kurduktan sonra 45 yaşındaki özürlü Çetin Ataysever'e verdi. Milletvekili Arslan'ın elinden akülü arabasını alan Çetin Ataysever'in mutlulukları ise gözlerinden okunuyordu.

Evde özürlü yakınlarına bakanların SGK kapsamına alınmalarını ve emekli olabilmelerini önemsediğini ifade eden Arslan,"Sosyal devletin gereği olarak evde özürlü yakınlarına bakanların sigortalı olmaları ve zamanı geldiğinde de emekli olmaları yönünde hükümetin çalışması var. Bu konuda ülkemizde süre gelen ciddi boyutlarda sıkıntılar vardı. Bu çalışma, son yıllarda bu konularda yaşanan sıkıntılarla birlikte Ak Parti hükümetinin, özürlülere destek verme ve onları önemsemesinin bir sonucudur. Bu nedenle sosyal devletin gereği olarak bu karar çok önemli bir adımdır. Çünkü etrafımızda özürlü olan çok insan var. Yani her insanının ailesinde veya çevresinde mutlaka bir ya da birden fazla özürlü mutlaka vardır. Ayrıca her bir insan bir özürlü adayıdır. Önemli olan bu insanlara acımak değil onlara yardım etmemizdir. Ben bu nedenle de bu köyde bulunan özürlülere bakan öncelikle annelere ve aile bireylerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Sayın Başbakanımıza da bu çalışma nedeniyle çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Milletvekili Ahmet Arslan, daha sonra partililerle birlikte aynı köyde bulunan bir başka özürlü Cihan Ataysunlar'ı evinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti

Haberin Devamı...

GÜRCİSTAN'DAN SAMAN GELECEK

Ahmet Arslan, kurak geçen yaz nedeniyle Gürcistan’dan saman ithal etmek için Türkgözü sınır kapısının kullanılması yönünde, Dış İşleri Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduklarını açıkladı.

Arslan ayrıca AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ile birlikte başlattıkları bir başka girişimle de, Devlet Demir Yoları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda, Anadolu’dan düşük maliyetle toplu saman getirilmesi için vagon tahsis ettirdiklerini belirtti.

Kars ve çevresiyle birlikte İç Anadolu bölgesinde de bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle, zor durumda olan Çermelilerle görüşen Milletvekili Ahmet Arslan’a vatandaşlar, hayvan fiyatlarının yükseltmesi konusunda ricalarda bulundu.

200 haneli ve 2 bin nüfuslu Çerme’de, Hacı Kemal Özkesemen (71) adlı yaşlı vatandaşın evine misafir olan Arslan, köy muhtarı Muzaffer Özkesemen ve köy sakinlerinden köyün sorunlarını dinledi. Hükümetin köylerine getirdiği yol ve su gibi her türlü hizmetten memnun olduklarını belirten Hacı Kemal Özkesemen, Arslan’dan sadece et fiyatlarındaki dengesizliğin ortadan kaldırılması ve hayvan fiyatlarının yükseltilmesini istedi.

Arslan, kurak geçen yaz nedeniyle Gürcistan’dan saman ithal etmek için Türkgözü sınır kapısının kullanılması için Dış İşleri Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduklarını da açıkladı. Sadece Kars’ta değil İç Anadolu’da da büyük kuraklık ve kuraklıktan kaynaklı sıkıntı yaşandığını belirten Arslan, “Bu nedenle Hükümet vatandaşa saman ve yem bitkileri ithal edebilme hakkı tanıdı. Kars’ta Türkgözü sınır kapısının da saman geçişi için açılması için Kars Milletvekilimiz Yunus Kılıç ile birlikte Cuma günü Dış İşleri Bakanlığımız ile görüşmeler yaptık. Onlar da tamam dediler. Gürcistan’dan saman ithal edilmesinin yanı sıra Devlet Demir Yolları ile de görüşerek düşük nakliye gideriyle toplu saman getirmeği amaçladık. Bu nedenle de saman fiyatlarını yükselmesini engellemeği hedefliyoruz. “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.