Ahmedinejad, Kaddafi Öldürüldü Çünkü...

Ahmedinejad, Kaddafi Öldürüldü Çünkü...

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Kaddafi'nin ölümüyle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu.

A+A-

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Kaddafi'nin ölümüyle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "Eğer Kaddafi yargılansa ve konuşsaydı kimlere para verdiğini, kimlerden destek aldığını deşifre etseydi birçok şey değişirdi" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, eski Libya lideri Muamer Kaddafi'nin batılı ülkeler aleyhine konuşmaması için, Usame Bin Ladin'in gibi, yargılanmadan öldürüldüğünü ileri sürdü. Ülkenin doğusundaki Bircend şehrinde halka hitaben konuşan Ahmedinejad, Libya devrik lideri Kaddafi'nin öldürülme olayına değindi. Ahmedinejad, şöyle konuştu:

"Kaddafi konuşmaması için öldürüldü. Aynı şeyi Bin Ladin'e de yaptılar ve konuşmaması için onu da öldürdüler. Eğer Kaddafi yargılansaydı ve konuşsaydı kimlere para verdiğini, kimlerden destek aldığını deşifre etseydi birçok şey değişirdi dedi. Dünyadaki tüm diktatörlerin arkasında ABD ve Avrupa ülkelerinin olduğunu söyleyen Ahmedinejad, İran'dan son 25 yıl içinde Cumhurbaşkanı düzeyinde kimse Libya'ya gitmedi. Libya'ya gitmeyen ve bu ülkenin devrik liderine destek vermeyen tek birAvrupalı veya Amerikalı devlet başkanı bana gösterin."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.