1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Seçmen Portalı' Erişime Açıldı
Ahırlar Kent Dışına ÇIKARILACAK

Ahırlar Kent Dışına ÇIKARILACAK

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, iki yıl içerisinde tüm ahırları kent dışına çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

A+A-

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, iki yıl içerisinde tüm ahırları kent dışına çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Köksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra imara uygun projelerin de aralıksız sürdüğünü belirterek, bunların içinde en önemli çalışmanın 2 yıl içinde tüm ahırları kent merkezi dışına çıkarmak olduğunu söyledi.

Ahırları; hıfzıssıhha yasası, çevre yasası, gıda yasası ve belediyenin imar kanunu reddettiğini belirten Köksoy, "Bunun yanı sıra kentimizde Üniversite kuruldu. Kurumlar artık gelişiyor ve büyüyor. Halkımız daha modern ve yaşanabilir bir kent istemektedir" diye konuştu.

Özellikle Yeni ve Halil Efendi mahallesi başta başta olmak üzere, kentin genelinde yaklaşık irili ufaklı 500 ahır bulunduğunu vurgulayan Köksoy, bunları kentin imarına uygun olarak ve yapılan çalışmalar kapsamında kentin dışına çıkarılacağını belirtti.

Köksoy, "Mevcut durumdan hayvan besicileri de memnun olacak. Bu durumdan hayvan besleyen de memnun olacak. Çünkü artık kentin güzelleşmesinden yana olmamız lazım. Bu zamanda ahırın kent içinde olması doğru bir durum değil. İşte biz bu noktada kararlıyız. Vatandaşımızdan şimdiden destek istiyoruz" dedi.

Köksoy, mevcut çalışmanın kenti güzelleştireceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum