1. HABERLER

  2. Ağrı'da 5 Bin Ev SU ALTINDA KALDI
Ağrı'da 5 Bin Ev SU ALTINDA KALDI

Ağrı'da 5 Bin Ev SU ALTINDA KALDI

Ağrı'da üç gündür devam eden sağanak yağış nedeniyle şehir sular altında kaldı.

A+A-
Ağrı'da üç gündür devam eden sağanak yağış nedeniyle yaklaşık 5 bin evin sular altında kaldığı bildirildi. Ardahan ve Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, kentte 3 gündür devam eden sağanak nedeniyle yaklaşık 5 bin evin su altında kaldığını söyledi. Sağanak yağışın 100. Yıl, Kazım Karabekir ve Fatih mahalleleri ile TOKİ bölgesini olumsuz etkilediği kaydedilirken, kriz masası kurulması için Ağrı Valiliği’ne başvuruldu. Kösedağ, "3 gündür devam eden sağanak nedeniyle yaklaşık 5 bin ev su altına kaldı. Ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.
Kent merkezinden geçen Murat Nehri, Taşlıçay Deresi ve Kör Çayı'nın taştığını belirten Kösedağ, 1'i müteahhit firmaya ait 14 iş makinesiyle çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.
Öte yandan Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte ilçe merkezinde kar kalınlığı 4 santimetreye ulaştı. Gece hava sıcaklığı eksi 1 dereceye kadar düşerken Şehitler ve İstasyon mahallelerinde hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, kardan dolayı meraların olumsuz etkilendiğini söyledi.
Ardahan'da da kent merkezinde kar kalınlığı 1 santimetre, yüksek kesimlerde 3 santimetre olarak ölçüldü. Gece en düşük hava sıcaklığın 2 derece olduğu kentte gündüz en yüksek hava sıcaklığının 9 derece olacağı tahmini yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.