1. HABERLER

  2. Sağlık Bakanı Recep Aktağ Kars'ta
Ağrı Dağı Eteğinde Sevgililer Günü

Ağrı Dağı Eteğinde Sevgililer Günü

Iğdırlı gençler, Ağrı Dağı'nın 2500 metresinde bulunan Korhan Yaylası'nda kar üstünde dans ederek 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutladı.

A+A-
AĞRI DAĞI ETEKLERİNDE SEVGİLİLER GÜNÜ DANSI
Iğdırlı gençler, Ağrı Dağı'nın 2500 metresinde bulunan Korhan Yaylası'nda kar üstünde dans ederek 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutladı.
2. Ağrı Dağı Geleneksel Kar Şenlikleri'ne katılan gençler, güneşli havayı fırsat bilerek çalan müzik eşliğinde karların üzerinde Sevgililer Günü'nü kutladı. 14 Şubat Sevgililer Günü'nü anlatan kardan çalışmalar da yapan gençler doyasıya eğlendi. Ağrı Dağı'nın zirvelerinde aşk yaşamanın güzel olduğunu ifade eden bir genç, kafeteryalarda veya farklı bir ortamda olmaktansa Ağrı Dağı eteklerinde sevgilileriyle baş başa zaman geçirmenin daha güzel olduğunu" belirtti.
AĞRI DAĞI KAR FESTİVALİ
Iğdır Valiliği tarafından düzenlenen 'Ağrı Dağı Kar Festivali' büyük ilgi gördü.
Ağrı Dağı'nın 2500 metresinde bulunan Korhan Yaylası'nda ikincisi düzenlenen festivale Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, kamu kurum amirleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Burada bir açıklama yapan Vali Karahisarlı, yazın Korhan Yaylası'nda yayla şenliklerinin yapıldığını, kışın kar festivali düzenlendiğini belirtti. Ağrı Dağı'nın her yönüyle tanıtılacağını ifade eden Vali Karahisarlı, şöyle konuştu: "Bu güzellik, temiz hava hiçbir yerde yok. Doğaya ve temiz havaya hasret herkesi buraya davet ediyorum. Gelsinler tabiatla ve Ağrı Dağı'nın karlarla kaplı eteklerinde yürüsünler, güzellikten faydalansınlar. İnşallah önümüzdeki yıl 'Ağrı Dağı Kar Festivali'ni Çilli köyünde kurmayı planladığımız kayak merkezinde yapmayı planlıyoruz. Turistleri ve yatırımcıları buraya bekliyoruz."
Vali Saffet Karahisarlı festivale katılanlarla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti. Bu arada öğrencilerin kardan yaptığı heykeller büyük ilgi gördü. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.