1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış Şehitleri ANILACAK
Afet Konutlarının Yapımına BAŞLANDI

Afet Konutlarının Yapımına BAŞLANDI

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce Kağızman ve Sarıkamış'ta evleri zarar gören vatandaşlara 65 adet afet konutunun yapımına başlandı.

A+A-

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce Kağızman ve Sarıkamış’ta evleri zarar gören vatandaşlara 65 adet afet konutunun yapımına başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan, Kağızman’ın Yukarı Karagüney ve Sarıkamış’ın Beşyol, Eşmeçayır, Çolaklı, Başlıklı ve Kazıkaya köylerinde aşırı yağmurdan evleri zarar gören köylüler için afet konutlarının yapımın abşaladıklarını söyledi.

AFAD Müdürü Oktay Aygan; “Şu anda şantiyelerimiz kuruldu. Kontrol mühendislerimiz başında. Yukarı Karagüney’de 65 konutun yer teslimi yapıldı. 44 tane konutun temeli bitti. Hatta bazılarının çatısı dahi yapıldı. Ekim ayına kadar bu 65 konutu tamamlayacağız. Hak sahiplerine inşallah teslim edeceğiz” dedi.

Aygan; “2010 yılında aşırı yağmurlardan dolayı evi yıkılan ve hak sahibi olan Sarıkamış Beşyol, Eşmeçayır, Çolaklı, Başlıklı, Kazıkaya köylerinde köylerimizdeki toplam 32 konutun ihalesi yapıldı. Müteahhitlerine teslim edildi. Orada da yaklaşık 10 konutun temeli bitmiş durumda hızlı bir şekilde inşaatlar devam ediyor. Burada yapılacak konutların iş bitim tarihide Kasım ayı sonu temennimiz o ki bir sıkıntı olmadan, konutların yapını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edilim. Şu anda da bir sıkıntı yok. Müteahtler çalışıyor kontrol mühendislerimizde başlarında işleri takip ediyor” diye konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan, geçtiğimiz günlerde Kağızman’a bağlı Altungedik köyünde meydana gelen hortumdan toplam 12 ev ve samanlığın hasar gördüğünü ifade etti.

AFAD Müdürü Oktay Aygan; “Kağızman’da 20 Mayıs 2012 tarihinde akşam üzeri bir hortum yaşandı. Kağızman ‘a bağlı Altungedik köyünde hortum meydana geldi. Bizde hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettik. Hasar tespitlerimiz yaptık. Bizim yapmış olduğumuz tespitlere göre 7 konutta çatılarında hasar var. Bunlardan 2 tanesinin tamamı hasarlı 5 tanesi nde kısmen hasarlar var. Bir kaçtane de ahır samanlık ve depo var toplam 12 tane, 7 konut 5 tanede samanlık olmak üzere 12 tane konutta sıkıntı var. Bunlarında hasar tespit raporlarını hazırladık. Sayın valimizde onaylattırdık” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.