1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye'de
Aday Dolandırıcılıktan TUTUKLANDI

Aday Dolandırıcılıktan TUTUKLANDI

Hakkari'de bir kişi arayarak kendilerini 'Başkomiser' olarak tanıtarak dolandıran 3 kişi tutuklandı.

A+A-

Hakkari’de bir kişi arayarak kendilerini “Başkomiser” olarak tanıtarak dolandıran 3 kişi tutuklandı. Şüphelilerden birisi HAS Parti Şanlıurfa milletvekili adayı.

Geçen pazartesi günü telefonla Yüksekova'da oturan 50 yaşındaki Kazım Düzen'i arayan bir kişi, kendisini “Başkomiser” olarak tanıtıp, telefonunun kartının kopyalanarak PKK üyeleriyle görüştüğünün saptandığını söyledi.

Suçlamaları kabul etmeyen Düzen'in itirazı üzerine, sahte başkomiser, SIM kartın kopyalandığını söyleyerek, terör örgütünün bu kez banka hesaplarındaki paraları boşaltabileceğini ifade etti.

Sahte başkomiser, Düzen'den parasını çekerek geçici olarak kendisine bildirdikleri ve güvenli olduğunu söylediği hesap numarasına aktarmasını istedi.

Soruşturma kapsamında gizliliği ihlal etmemesi için uyarıda bulunulan Düzen, söylenenlerin tamamını yaptı ve bankadaki 20 bin lirasını çekerek, kendisine bildirilen hesap numarasına yatırdı.

Terör örgütü soruşturmasında isminin geçtiğini öğrenince korkan ve polis sandığı kişinin yönlendirmesi ile denilenleri yapan Kazım Düzen, öğleden sonra konuyla ilgili bilgi almak için kendisiyle irtibat kuran başkomiserin telefonunu aradı.

Kapalı olan telefona ulaşamayınca şüphelenen Kazım Düzen, başından geçenlerini yakın çevresine anlattı. Yakınlarının dolandırıldığını söylemesi üzerine şoke olan Düzen, polise giderek sahte başkomiserden şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine soruşturma başlatan polis, yaptığı incelemede Düzen'in 20 bin lirayı aktardığı hesabın Şanlıurfa'da olduğunu ve paranın çekildiğini saptadı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Bunun üzerine konu Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne aktarıldı. Çalışma başlatan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, 20 bin liranın aktarıldığı banka hesabının 24 yaşındaki Ömer Tanış'a ait olduğunu belirledi.

Banka bilgilerinden adresi saptanan Tanış, kent merkezinde gözaltına alındı. Polise, tanımadığı kişilere hesabını kullandırdığını ve yatırılan 20 bin lirayı bu kişilere teslim edip, karşılığında bir miktar para aldığını söyledi. İfadesinin ardından Tanış, parayı teslim ettiği 24 yaşındaki İsmail Aygün'ü polislere gösterdi.

Gözaltına alınan Aygün de olayı doğrulayarak, parayı aynı zamanda HAS Parti Şanlıurfa 12'nci sıra milletvekili adayı olan dayısı Demir Evcin'e verdiğini ifade etti.

MİLLETVEKİLİ ADAYI: ÇOK PİŞMANIM
Polisi de şaşırtan gelişme sonrası milletvekili adayı Evcin Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Evcin, sorgusunda yeğeninin kendisine 20 bin lirayı getirdiğini doğrulayıp; sorgusunda, "Ben bu paranın dolandırıcılıktan geldiğini biliyordum. Paranın 7 bin 500 lirasını ben alıp, geri kalan kısmını tanımadığım ve sadece ismini İbrahim olarak bildiğim kişiye verdim. İbrahim kimdir, necidir bilmiyorum ama bu paranın dolandırıcılık ile kazanıldığını biliyorum. Seçim sürecinde böyle bir olumsuz davranış sergilediğim için çok pişmanım" dedi.

3'Ü DE TUTUKLANDI
Milletvekili adayı Evcin sorgusunun ardından 7 bin 500 lirayı polise teslim ederek pişman olduğunu yineledi. Sorgulamalarının tamamlanmasının ardından milletvekili adayı Evcin, yeğeni İsmail Aygün ve banka hesabını kullandıran Ömer Tanış, dün akşam saatlerinde Adliye'ye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesinin alınan 3 şüpheli daha sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece 'dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.