1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Saç Dökülmesi Organik Enjeksiyonla Durduruluyor
Açlık Grevleri Yayılmaya Devam EDİYOR

Açlık Grevleri Yayılmaya Devam EDİYOR

33 gün önce Siirt cezaevinde balatılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevler diğer cezaevlerine de yayılmaya devem ediyor.

A+A-

33 gün önce Siirt cezaevinde balatılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevler diğer cezaevlerine de yayılmaya devem ediyor. Çukurova ve Antep cezaevlerinde 27 kişi daha açlık grevine girdi.

Çukurova ve Antep cezaevlerinde 27 mahpus daha "PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlük, güvenlik ve sağlık koşulları düzeltilsin ve anadil üzerindeki baskılar kalksın" talepleri ile süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

PKK ve PAJK'lı mahpusların başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 33. gününe girerken, başka cezaevlerinden de açlık grevine girenlerin haberleri geliyor.

Çukurova bölgesinde 4 Ekim'de Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde aileleri aracılığıyla açlık grevine girdiklerini duyuran Mehmet Şahin, Mehmet Halit Oruç, Mehmet Dal, Mehmet Erbey, Murat Gül, Abdurrahman Çınar, Ahmet Bağdu, Aziz Kılıç, Barış Yiğit ve Cengiz Nergiz'den sonra başka cezaevlerindeki tutsaklar da bugün itibariyle açlık grevine girdiklerini duyurdu.

Aileleri aracılığıyla açıklama yapan Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'nden Gamze Erol, Aycan Özdoğan, Deniz Abukan, Ceylan Akgül, Kadriye Gülter; Hatay M Tipi Kapalı Cezaevi'nden Cihan Çoban, Cemil Sayın, Mahsum Sağlam, Murat Şimşek, Nevzat Etiz, Suat Günbeyi; Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Bazi Aslan, Mehmat Akar, Osman Bozkurt, Reşit Taş, Mazlum Kapan; Silifke M Tipi Kapalı Cezaevi'nden Adnan Özbey, Yunus Simir, Vasfi Hoştaş, Ayaz Çete, Hüseyin Aslan 14 Ekim 2012 (bugün) tarihi itibarı ile süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Antep H Tipi Kapalı Cezaevi'nde de tutuklu olan Mehmet Çelik, Cevzet Derse, Müslüm Demir, Necmettin Ayhan, Murat Gümüş, Eyüp Çelik, Mülazım Manyak, Şaban Şahin, Mübarek Aku ve İlyas Arzu, 24 Eylül günü Adana TUHADER'e gönderdikleri mektupta, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını duyurmuştu. Antep'te aileleri aracılığıyla bilgi veren PKK'li tutuklular, ikinci grup olarak da, Hakki Aygün, Ümit Beyaz, Cevat Yurdagül, İsa İpekli, Ali Demir ve Mehmet İpek'in 14 Ekim günü itibarı ile açlık grevine başladıklarını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.