Açlık 873 Yoksulluk 2844 TL SINIRINDA

Açlık 873 Yoksulluk 2844 TL SINIRINDA

Türk-İş'in araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre, temmuz ayı için dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 873 lira olarak hesaplandı.

A+A-

Türk-İş’in araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre, temmuz ayı için dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 873 lira olarak hesaplandı.

Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu)'in açlık ve yoksulluk sınırına dair her ay düzenli olarak yaptığı araştırma sonuçları yayınlandı. Buna göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 873,08 lira olarak açıklandı.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaları kapsayan yoksulluk sınırı ise 2843,92 lira olarak hesaplandı.

24 yıldan bu yana çalışanların koşullarıyla ilgili olarak yapılan araştırmanın bu ayki sonuçlarında, "tek bir işçinin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebilmesi için yapması gereken harcama tutarı" 900,55 lira olarak açıklandı. Buna karşılık aynı açıklamada asgari ücretin günde 1 liralık artışla Temmuz 2011'den itibaren 658,95 liraya yükseldiği vurgulandı.

Türk-İş'in verilerine göre, Temmuz 2011 itibariyle "mutfak enflasyonu"ndaki değişim rakamlara şöyle yansıyor:

-Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin "gıda için" yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0,58 oranında geriledi.

-Yılın ilk yedi aylık döneminde artış oranı yüzde 0,61 oldu.

-Gıda enflasyonunda on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 6,26 oranında gerçekleşti.

-Yıllık ortalama artış oranı yüzde 7,76 olarak hesaplandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.