1. HABERLER

  2. Avustralya'nın İlk Kadın BAŞBAKANI
Açıklama İçin Tek Adres: AĞRI DAĞI

Açıklama İçin Tek Adres: AĞRI DAĞI

Ağrı'da Eğitim-Sen, valiliğe 'Nerede basın açıklaması yapabilirim?' diye sordu. Gelen yanıta göre şehrin içinde açıklama yapılacak yer kalmamıştı.

A+A-

Ağrı'da Eğitim-Sen, valiliğe 'Nerede basın açıklaması yapabilirim?' diye sordu. Gelen yanıta göre şehrin içinde açıklama yapılacak yer kalmamıştı. İfade özgürlüğünü kullanmak isteyene Ağrı Dağı etekleri göründü.

Demokratik ve akademik sorunlarını dile getirmek için basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen Ağrı Şubesi polisin engellemesiyle karşılaşınca çareyi valiliğe başvurmakta buldu.

Sendika, 2 Mart tarihinde ağrı valiliğine bir yazı yazdı. "Basın açıklamaları için valiliğin belirlediği bir alan var mı?" diye sordu.

Valilikten 23 Mart tarihinde sendikaya yanıt geldi. Vali Yardımcısı Murat Karasu İmzalı yanıtta, Ağrı'da nerelerde basın açıklaması yapılacağı değil, nerelerde yapılamayacağı yazıyordu.

Yazıda, şu ifadeler yer aldı: “Valilik; adliye, 12. Mekanize Piyade Tugayı, İl Jandarma Komutanlığı, Askerlik Şubesi Başkanlığı, Cezaevi, Emniyet Müdürlüğü binaları, eklentileri içerisinde ve yakın çevrelerinde; ayrıca sağlık, eğitim ve öğretim kurumlarıyla ibadethane alanları içerisinde; şehirlerarası çevre yolu üzeri, halkın ve araç trafiğinin sürekli yoğun olarak bulunduğu saat kulesi; Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapalı alanı üzerinde ve giriş kısmında basın açıklaması yapılamaz. İmza standı açılamaz."

Kararın neredeyse Ağrı'nın hiçbir yerinde basın açıklaması yapılamayacağını gösterdiğini belirten sendika yetkilileri, "Valilik açıkça söylemese de, bize basın açıklamaları için Ağrı Dağı’nı adres gösteriyor" diyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.