ABDnin Birlikleri Suriye SINIRINDA

ABD'nin Birlikleri Suriye SINIRINDA

The Times Gazetesi, ABD'nin Türkiye'nin Suriye sınırına yakın bölgelerine özel birlikler yerleştirdiği yazdı.

A+A-

The Times Gazetesi, ABD'nin Türkiye'nin Suriye sınırına yakın bölgelerine özel birlikler yerleştirdiği yazdı.

İngiltere'nin öne çıkan gazetelerinden The Times Gazetesi, ABD'nin Suriye'deki savaşın Ürdün'e de yayılmaması ve muhaliflerle yakın koordinasyon amacıyla Ürdün'ün Suriye sınırına 150 kişilik özel birlik göndermesinden sonra, Türkiye'nin Suriye sınırına da özel birlikler konuşlandırdığını yazdı.

Gazete Suriyeli muhaliflerle temas halinde olan ABD'nin özel birliklerinin bir amacının da Beşşar Esad rejiminin elindeki kimyasal silahların kontrolünü kaybetmesi halinde müdahale etmek olduğunu kaydetti.

Times, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin geçtiğimiz hafta savaş noktasına geldiğini ve Türkiye ordusunun sınırdaki etkinliğini artırdığına da işaret etti. Times, AKP hükümetinin Suriye politikasının eleştirilmeye başlandığını ve kamuoyu yoklamalarının halkın büyük çoğunluğunun savaşa karşı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Sınıra mevzi kazılıyor

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının Suriye sınırdaki incelemelerinin ardından bölgedeki askeri hareketlilik dikkat çekiyor. Urfa'nın Akçakale İlçesi'ne isabet eden ve 5 yurttaşın yaşamını yitirdiği Suriye'den geldiği belirtilen top mermisinin ardından, sınırdaki önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Akçakale Sınır Kapısı'nın çevresine kazılan yeni mevzilere, asker ve zırhlı araçların yerleştirileceği görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.