1. HABERLER

  2. Rahibi Bıçaklayıp Ülkü Ocağı'na Sığındı
ABD'ye En Olumsuz Bakan Ülke Türkiye

ABD'ye En Olumsuz Bakan Ülke Türkiye

Türkiye'de halkın yüzde 70 i ABD için olumsuz düşünüyor. Türkiye'yi yüzde 52 ile Pakistan izliyor. Rusya'da da bu oran yüzde 50 olarak hesaplandı.

A+A-
BBC Dünya Servisi'nin 28 ülkede yaptırdığı uluslararası anket, Obama faktörüne rağmen Türkiye’de ABD hakkında olumsuz düşünenlerin oranının yüzde 70’e ulaştığını gösterdi.
İngiliz yayın kurumu için 28 ülkede yaklaşık 30 bin kişi arasında gerçekleştirilen araştırma, Obama etkisinin ABD'nin dünyadaki imajını yumuşattığını, ABD'nin son bir yıl içerisinde genelde dünya kamuoyu nezdinde daha iyi gözle bakılan bir ülke haline geldiğini ortaya koydu.
Böylece, BBC anketlerinin başlatıldığı 2005 yılından bu yana ilk defa ABD'nin nüfuzunu olumlu görenlerin, 28 ülke genelindeki toplam oranı yüzde 50'yi aştı.
TÜRKİYE’DEKİ DURUM
Ancak, Maryland Üniversitesi'ne bağlı Uluslararası Politika Yaklaşımları Programı ile anket firması GlobeScan'in işbirliğiyle yapılan anketle Türkiye’nin, dünyada ABD'ye negatif bakışın en yüksek oranda olduğu belirlendi.
Türkiye'de halkın yüzde 70 i ABD için olumsuz düşünüyor. Türkiye'yi yüzde 52 ile Pakistan izliyor. Rusya'da da bu oran yüzde 50 olarak hesaplandı.
Bu arada, Türkiye'de ABD'nin dünyada olumlu bir etki yarattığına inananların oranı yüzde 13 gibi düşük düzeyde seyrediyor.
Anket, Türkiye'de halkın hiçbir ülke konusunda çok olumlu görüşleri olmadığını da gösterdi. Nitekim, Türkiye'de hiç bir ülke için "dünyada etkisi olumlu" görüşü yüzde 50'yi bulmadı.
Hemen her ülkeye eksi not verilirken, olumlu etkide yüzde 30 çıtasını aşarak nispeten dengeli bir sonuca oluşan iki ülkenin Almanya ve Japonya olduğu belirtiliyor.
Katılımcıların yüzde 30'u Almanya'nın dünyada olumlu bir etkisi olduğunu söyledi. Ancak etkisi olumsuz diyenler, yüzde 33 ile daha büyük bir blok oluşturdu.
Japonya için yüzde 34 'etkisi olumlu' derken, 'olumsuz' diyenlerin oranı 35 oldu.
Avrupa Birliği'ne olumlu bakanların oranı, yüzde 29'da kaldı. AB'nin etkisi genelde olumsuz diyenlerin oranı ise yüzde 45’e ulaşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.