A. Eşref Fakıbaba, 4 yıl Sonra AKPde

A. Eşref Fakıbaba, 4 yıl Sonra AKP'de

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba artık Ak Parti'li.

A+A-

2009 yerel seçimleri öncesi milletvekillerinin, 'Yerine ceketimizi koysak seçilir' demeleri üzerine partiden istifa ederek bağımsız aday olan ve kazanan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba yeniden AKP'de..

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba artık Ak Parti ’li. Yerel seçimler öncesinde bazı bölge milletvekillerinin “Ceketimizi assak belediye başkanı seçtiririz” sözleri Güneydoğu’nun önemli belediyelerinden Şanlıurfa’ya bomba gibi düşmüştü. Hatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın Şanlıurfa’ya yaptığı gezi sırasında, Erdoğan’a tepki gösteren bazı vatandaşlar evlerinin pencerelerine ve balkonlarına ceket asarak tepkilerini göstermişlerdi.

Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanan Ak Parti grubunun sürpriz bir konuğu vardı. “Ceketi koysak seçtiririz” diyen bölge milletvekillerine meydan okuyarak, bağımsız seçime giren Fakıbaba, Ak Parti grubuna geldi.

Grup toplantısı başlamadan önce Radikal’in sorularını cevaplayan Fakıbaba, Ak Parti’ye katılma talebinin kendisinden geldiğini söyledi. “İlgili arkadaşlarımla istişare yaptım. Kararımı öyle verdim” diyen Fakıbaba ceket konusunun hatırlatılması üzerine ise “O tartışma hiçbir zaman üst seviyede olmadı. Yerelde tartışıldı. Ama artık geçti. Ben kendimi bu evden (Ak Parti) ayrı görmedim. Çok mutluyum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.