1. HABERLER

  2. 9 Kişiye, 253'er Yıl Hapis İSTENDİ
9 Kişiye, 253er Yıl Hapis İSTENDİ

9 Kişiye, 253'er Yıl Hapis İSTENDİ

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonda 4 Ocak 2011 günü tutuklanan 9 kişi hakkında 253'er yıl hapis istendi

A+A-

Kars 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı ile Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 9 sanık hakkında, dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından 69'ar ile 253'er yıl arasında hapis cezası istendi.

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonda 4 Ocak 2011 günü tutuklanan 9 kişi hakkında Kars 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde dolandırıcılık suçundan dava açıldı. İddiaya göre, tutuklu sanıklar Ankara, Amasya, Afyonkarahisar, Adıyaman, Adana, Bursa, Bolu, Hatay, Şanlıurfa, Kırşehir, Konya, Kahramanmaraş, Kocaeli, Tokat'tan 23 besiciyi, büyükbaş hayvan satmak amacıyla yaşadıkları Kars ile Ardahan'ın Göle ilçesine çağırdı. Başkalarına ait büyükbaş hayvanları Türkiye'nin dört bir tarafından getirdikleri kişilere göstererek kapora alan ve daha sonra çeşitli bahanelerle parayı iade etmeyen sanıklar şikayet üzerine polis tarafından teknik takibi alındı. Yapılan takipte, kapora veren kişilerin sanıklardan hayvanlarını istemesi üzerine "Seni öldürürüz. Yok ederiz" diyerek tehdit ettiler. Kars 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde cebir ve tehdit işlendiğini' göz önünde bulundurarak görevsizlik kararıyla dosyayı Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesin'de 26 Temmuz günü görülen ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı. Sanık Harun Aydın'ın avukatı Sinan Erdağı, Kars Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin dosyadan kurtulmak için Özel Yetkili Mahkeminin bulunduğu Erzurum'a gönderdiğini ileri sürdü. Avukat Sinan Erdağı, "Ticarette kapora alarak yapılan pazarlık, ticaretten vazgeçilmesi halinde yanar. Bu hayatın doğal akışına uygundur. Müvekkilim Harun Aydın, mağdurun birini 5 gün süreyle dağı ve taşı dolandırmış, bin 600 lira para almış. İyi de boşuna, günlerce, neden dağ taş dolaşılır?" dedi.

Ertelenen mahkemede tutuklu yargılanan Halis Yurtsever, Eyüp Acay, Şemistan Kabak, Kıyasettin Koyuncu, Harun Aydın, Taner Özekinci, Erkan Karakoç, Zülfali Karakoç, Nevzat Karakoç hakkında dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından 69'ar ile 253'er yıl hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum