86 Gezegende Uzaylı ARANIYOR

86 Gezegende Uzaylı ARANIYOR

Güçlü bir radyoteleskop Dünya'ya benzeyen 86 gezegenden gelen dünyadışı yaşam sinyallerini tespit etmek amacıyla bir program oluşturdu.

A+A-

Güçlü bir radyoteleskop Dünya’ya benzeyen 86 gezegenden gelen dünyadışı yaşam sinyallerini tespit etmek amacıyla bir program oluşturdu. Radyoteleskop ABD’nin doğusundaki Batı Virginia eyaletine yerleştirildi.

Teleskop bu hafta 86 gezegenin her birini her gün 24 saat boyunca gözetlemeye ve veri toplamaya başladı. Bu gezegenlerin listesi Amerikan uzay ajansı NASA’nın Kepler misyonu tarafından oluşturuldu. Kepler misyonu potansiyel olarak yaşanabilir 1235 gezegen tespit etmiş ve bunları Şubat ayında açıklamıştı.

Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi üçüncü bölüm öğrencisi Andrew Siemion, “Tüm bu gezegenler sisteminin yaşanabilir olması mutlak bir kesinlik değil ama dünyadışı varlıkları aramak için çok uygun yerler” dedi.

Bu misyon 1980 yılının ortalarında başlatılan SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) projesinin bir parçası. Astronomlar Batı Virginia’daki Green Bank teleskopunun yaşamın olabileceği gezegenler konusunda belirgin bilgiler sağlamasını umuyor.

SETI araştırmacısı fizikçi Dan Werthimer, ısı dereceleri iyi olan, yani sıfır ile 100 arasındaki gezegenleri tercih ettiklerini belirterek, “Zira bir yaşamı kabul etmeye çok daha elverişlidirler” dedi.

Bir yıl sürmesi beklenen proje kapsamında bir milyon amatör astronom kendi bilgisayarlarından verileri inceleyerek yardımda bulunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.