6 Aylık Bebek, 13 Saatte KURTULDU

6 Aylık Bebek, 13 Saatte KURTULDU

Çığırgan Köyü'nde ateşli hastalık geçiren 6 aylık bebek, 13 saat süren yol açma çalışmalarının ardından ambulansla hastaneye yetiştirildi.

A+A-

Kars merkeze 20 kilometre mesafedeki Çığırgan Köyü’nde ateşli hastalık geçiren 6 aylık bebek, 13 saat süren yol açma çalışmalarının ardından ambulansla hastaneye yetiştirildi.

3 gündür yolu kapalı bulunan Çığırgan Köyü’nde 6 aylık bebek Melek Öztürk ateşli hastalık geçirdi. Anne Meryem ve baba Mehmet Öztürk 3 gün boyunca bebeklerinin iyileşmesini beklediler. Bebeğin hastalığının artması üzerine dün 112 Acil Servise haber verildi. Acil Servis yetkilileri de İl Özel İdaresi’ni arayarak köyde hasta bebeğin olduğunu ve durumunun acil olduğunu bildirdiler. Bunun üzerine dün akşam saat 18.00’de 2 kepçe, bir destek ekibi, 112 Ambulansıyla birlikte köye doğru hareket etti. 20 kilometre mesafedeki köy yolunun 10 kilometresinin tamamen kapalı olması hareket etmeyi zorlaştırdı. Tipi nedeniyle yoldaki kar kalınlığının da yer yer 3 metreyi bulması kepçe operatörleri Bahattin Keskin ve Dursun Keskin’e zor anlar yaşattı. Yolunda engebeli olması nedeniyle zaman zaman şarampole kayan kamyon halat bağlanarak kepçeyle çekildi. Kamyonun devrilme tehlikesinin de yaşandığı yol açma çalışmalarında kepçenin zincirinin kopması da dondurucu soğukta ekiplere adeta çile çektirdi. Tecrübe, sabır ve hastayı kurtarma azmiyle doğanın getirdiği tüm güçlüklere rağmen büyük çaba harcandı. Yorgunluklarını ve uykusuzluklarını da yenmeye çalışan operatörler bebeğe ulaşabilmek için 3 metrelik kar yığınlarını tünel kazar gibi aştılar.

KURT İZİYLE YOL AÇTILAR
Yol açma çalışmalarında ilginç görüntülerde yaşandı. Tipinin tamamen kapattığı köy yolundan geçen kurtların bıraktığı izler ekipleri rahatlattı. Kurt izlerinin sürekli yol üstünde olması görüş mesafesinin düştüğü bölgelerde operatörleri rahatlattı. Operatörler sabaha kadar süren yol açma çalışmalarında bir yandan da meslek hayatlarında yaşadıkları zorlukları ve kurt maceralarını anlattılar.

YOLDA KALAN ARAÇLARDA KURTARILDI
Çalışmalar sırasında köy yolunda kalan 3 araçta kurtarıldı. Sürücü ve yolcuların araçları araziye bırakarak en yakın köylere sığındıkları öğrenildi. Yolda kalan araçların saplandıkları yerden rahatlıkla çıkabilmeleri için etrafları da temizlendi.

SABAH SAATLERİNDE BEBEĞE ULAŞILDI
Sabah saatlerinde köye ulaşan ekipleri köylüler misafir ederken, bebek ise anne ve babasıyla birlikte ambulansla Kars Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Saat 07.00 sıralarında hastaneye yetiştirilen bebek tedavi altına alındı.

Bu arada Çığırgan köylüleri yarım gün boyunca büyük bir fedakarlıkla yollarını açan İl Özel İdaresi ekiplerini evlerinde konuk ettiler. Sobanın etrafında toplanarak ısınan ve köylülerin ikramıyla karınlarını doyuran ekipler 30 dakikalık bir dinlenmenin ardından, bebeği kurtarmanın ve 3 gündür kapalı bulunan köy yolunu açmanın sevinciyle merkeze geri döndüler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.