1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan Irak'ta.. IKBY'ye Türkiye'den Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret!
6.5 ton Uyuşturucu Ele GEÇİRİLDİ

6.5 ton Uyuşturucu Ele GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçeleri kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda 6,5 ton uyuşturucu ele geçirildi. Uyuşturucunun piyasa değerinin 8.670.000 TL olduğu belirtilirken, 8 kişi gö

A+A-
Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçeleri kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda 6,5 ton uyuşturucu ele geçirildi.
Uyuşturucunun piyasa değerinin 8.670.000 TL olduğu belirtilirken, 8 kişi gözaltına alındı.
 
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca yasa dışı kenevir ekimine mani olunması, kenevir bitkisinin ve üretilen esrar maddesinin ele geçirilmesine yönelik olarak uzun zamandır yürütülen çalışmalar sonucu Lice ilçesine bağlı Bağlan, Çavundur, Dolunay, Ortaç, Oyuklu, Yalaza köyleri ile Hazro ilçesinin Çitbahçeye köyüne opearasyon düzenlendi. Uyuşturucu imal eden, depolayan ve ticaretini yapan kişilere ait ev, tarla ve eklentilerinin bulunduğu 42 adreste yapılan aramalarda toprağa bidonlar ve çuvallar içinde gömülü vaziyette 3 ton 650 kilogram kubar, 2 ton 510 kilogram toz esrar olmak üzere toplam 6 ton 160 milogram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonda 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 8.670.00 TL olduğu öğrenirken olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.