1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Anaç Sığır ve Buzağı Destekleri Hesaplara Aktarıldı
50 Öğrenci Yemekten ZEHİRLENDİ

50 Öğrenci Yemekten ZEHİRLENDİ

Kars'ta Sabancı Kız Yurdu yemekhanesinde akşam yemeğinden zehirlenen 50 kız öğrenci hastanelere başvurdu.

A+A-

Kars’ta Sabancı Kız Yurdu yemekhanesinde akşam yemeğinden zehirlenen 50 kız öğrenci hastanelere başvurdu.

Yurtta yedikleri akşam yemeğinden sonra rahatsızlanan 50 kız öğrenci karın ağrısı ve mide bulantısı şikâyetiyle Kars Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine başvurdu. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan öğrenciler, yapılan tedavilerinin ardından gözetim altına alındılar.

Öğrencilere, akşam yemeğinde etli yemek yedikleri öğrenildi.

Yemekten alınan numunelerin incelenmek üzere laboratuara gönderildiği bildirildi. Kars Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Tuna Zaman, “Bugün acil servisimize 50 öğrenci geldi. Bir kısmının şikâyeti gece başlamış, bir kısmı da gündüz rahatsızlanmış. Karın ağrısı, kusma ve ishal şikâyetleri mevcut. Hayati tehlikesi olan hastamız yok, tedavilerini yaptık, müşahede altına aldık. Genel durumları iyi olunca taburcu edeceğiz” dedi.

Diğer Haberler…

PAŞAÇAYIR’DA KAZA

Kars’ın Paşaçayır Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza bugün öğlen saatlerinde meydana geldi. Paşaçayır’dan kent merkezine gelmekte olan 36 EF 511 plakalı özel oto önünde seyreden 36 FD 556 plakalı traktöre arkadan çarpması sonucu takla attı.

Kazada yaralanan özel oto sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

Paşaçayırlılar, aynı yerde bundan önce de çok sayıda trafik kazası meydana geldiğini söyleyerek, önlemlerin artırılmasını ve hız kesicilerin konulmasını istediler.

EMNİYET UYGULAMASI

Kars Emniyet Müdürlüğü, 90 kişilik ekiple dün akşam güvenlik uygulaması yaptı.

Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamalarda şüpheli şahısların üst aramaları yapılırken, kavşaklarda durdurulan araçlar didik didik aranıyor.

Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgularının da yapıldığı dün akşam ki uygulamada 160 araç kontrol edildi, 1 sürücüye alkolden işlem yapıldı, 514 şahıs kontrol edildi, 371 kişinin GBT’sine bakıldı, 1 kişiye da 1 gr esrar maddesi bulundurmaktan işlem yapıldı.

ROMANOF KOYUNLARI VETO YEDİ

Daha önceden Tarım Müdürlüğü tarafından Kars’ta yaşam ölçülerinin belirlenmesi amacıyla hazırlanan Romanof koyun projesi, İl Genel Meclisinden veto yedi.

İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, bu projeye aktarılacak para ile yüzde 50 Hibe Destekli Süt makinesi alarak üreticiye vermenin daha doğru olacağını söyledi.

İl Genel Meclisi’nin 28 Kasım 2011 tarihli 18’nci toplantısı İl Genel Meclis Salonu’nda İl genel Meclis başkanı Muzaffer Yağcı’nın başkanlığı’nda İl Genel Meclis üyelerinin katımlı ile yapıldı.

Toplantıda Tarım müdürlüğü tarafından daha önceden uygulanmak istenen Romanof koyunu projesi yerine İl Genel Meclisi tarafından %50 hibe desteği ile süt makinesi projesinin doğru olacağı konuşuldu.

İl genel Meclis Başkanı Muzaffer yağcı konu hakkında İl genel Meclis Üyelerine şunları açıkladı; “Tarım İl Müdürlüğü daha önceden görüşmüştü. Tarım İl Müdürlüğümüz daha önce 60 tane koyun alma ile ilgili bir projesi vardı. Proje iyi bir proje ancak 60 tane koyunun Kars’a ne gibi bir yararı olacağı hepiniz tarafından malum. Benim ve sizlerinde talepleri geçen sene 110 bin TL kullanmamışlardı, 110 bin TL 175 bin TL olarak ayrılması ve tarım il müdürlüğüne aktartılması ve bu para ile hayvan yetiştiricilerine %50 hibe destekli olarak süt sağım makinelerinin alınması için meclis kararının alınması gündeme alındı. Meclis başkanı yağcı gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü ile görüşme yaparak koyun alımını bakanlık nezdinde 5 bin koyun alarak bu projeyi hayata geçirmeliyiz veya kalkınma ajansı SERKA ile görüşüp proje dâhilinde 3 veya 5 bin hayvan alımını sağlamalıyız dedi. Yağcı alınması ön görülen koyunların yaşayıp yaşamayacağı sakıncalı olması nedeniyle halkımıza ayrılan bütçenin risk taşıyan bu koyunlara yatırmamız yanlış olur bu da bizi üzer.”

Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı’nın konuşmasının ardından İl Genel Meclis Üyeleri de konu hakkında söz alarak görüş bildirdiler.

AKP’de İLÇE KONGRELERİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kağızman ve Selim İlçe Başkanlığı kongreleri yapıldı.

Selim İlçe Başkanlığını Zekeriya Yurdalan kazandı.

400 delegenin 218’inin oyunu alarak ilçe başkanı olan Yurdalan aynı zamanda Kars il Genel Meclis üyesi görevini yürütüyor. Yurdalan, İl genel meclis üyeliği ile birlikte Selim İlçe Başkanı olarak 2 görevi bir arada yürütecek.

 

Kağızman İlçe Başkanlığını Mehmet Karadeniz kazandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kağızman İlçe Başkanlığı kongresi yapıldı. Seçimli kongre Kağızman Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Kongrede tek aday olarak tekrar ilçe Başkanı seçilen Mehmet Karadeniz güven tazeledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.