401nci Defa Kan Bağışında BULUNDU

401'nci Defa Kan Bağışında BULUNDU

Kan vermeden duramayan 49 yaşındaki Turgut Ayaklar isimli vatandaş, Kızılay'a Kan Bağışı kampanyasında 401'nci defa kan verdiğini söyledi.

A+A-

Kan vermeden duramayan 49 yaşındaki Turgut Ayaklar isimli vatandaş, Kars Defterdarlığı’nın Vergi Haftası kapsamında düzenlediği Kızılay’a Kan Bağışı kampanyasında 401’nci defa kan verdiğini söyledi.

401’NCİ KAN BAĞIŞINI VERGİ HAFTASINDA YAPTI
Kalorifercilikle geçimini sağlayan Turgut Ayaklar’ın kan bağışı alışkanlığı 18 yaşındayken Ankara’da bir trafik kazasında başladı. Kazada yaralanan arkadaşına kanını (a Rh+) veren Ayaklar o günden sonra sürekli kan verdi. 18 yaşından bu yana hiç hastalanmadığını ve kendini hep genç hissettiğini söyleyen Ayaklar, bütün herkese sık sık kan vermeleri tavsiyesinde bulundu. Her kan verdikçe evinde bir deftere not tuttuğunu ve şu anda da 401’nci defa kan verdiğini ifade eden Ayaklar, kan vermediği zamanlarda çok üzüldüğünü, kan verdikçe de sevince boğulduğunu söyledi.

Ayaklar, Defterdarlığın Kızılay’a kan bağışına da koşar adımlarla geldi. Nerede bir kan ihtiyacı olsa hemen harekete geçen Ayaklar’ın bu özelliği herkese de örnek oldu.

İlgili Haber...

Defterdarlıktan Kızılay’a Kan BAĞIŞI

Kars Defterdarlığı çalışanları, Vergi Haftası kapsamında Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu.

Defterdar Osman Şimşek başta olmak üzere kurum çalışanları kan vermek için Kızılay ekibinin bulunduğu misafirhaneye akın etti. Defterdarlık çalışanlarının yanı sıra Emniyet personeli ve vatandaşlarda kan verdi. Türk Kızılay’ı Erzurum Bölge Kan Merkezi’nden Dr. Ahmet İzzetgil öncülüğündeki kan merkezi ekibi Kars’ta uyguladıkları 1 günlük kan bağışının Erzurum, Bayburt ve Ardahan’da da yapıldığını belirtti.

VERGİ VERMEK DEVLETİ, KAN VERMEK İNSANI AYAKTA TUTAR
Kars Defterdarı Osman Şimşek de kan verdikten sonra yaptığı açıklamada, “Vergi Haftası, verginin toplum bilinci oluşturması ve mükelleflerin vergiye uyumunun sağlanması için yapılan etkinliktir. Bu bakımdan da verginin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Kamu giderlerinin en önemli gelir kaynağı olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu bağlamda yapmış olduğumuz etkinlikler tamamlanmak üzere. Kızılay’a kan bağışı da bu etkinliklerin bir parçasıdır. Umut ediyorum ki bu kampanyayla Kızılay’a önemli bir katkımız olur. Vergi vererek devleti, kan vererek de insanı kurtarmanın gayreti ve çabası içinde olmalıyız.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.