1. HABERLER

  2. Türkiye'nin İlk Caferi Camiisine DESTEK
'Vatandaş Polis'lere MEZUNİYET Töreni

'Vatandaş Polis'lere MEZUNİYET Töreni

Kars İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen 'Vatandaş Polis Akademisi' adlı proje kapsamında, kursiyerlere mezuniyet belgeleri verildi.

A+A-
Kars İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen 'Vatandaş Polis Akademisi' adlı proje kapsamında, kursiyerlere mezuniyet belgeleri verildi.
Türkiye'de ilk defa Kars İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen “Vatandaş Polis Akademisi” adlı proje kapsamında, 1,5 aylık eğitimlerini tamamlayan 2. dönem kursiyerlerine mezuniyet belgeleri düzenlenen törenle verildi.
Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda; Vali Ahmet Kara ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından bölgeler takdim edildi.
İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında her yıl dört dönem halinde, belli sayıdaki vatandaşa Kars polisinin yapısı, işleyişi, suçla mücadele de kullandığı yöntemler, polis teknolojileri ve güncel toplumsal duyarlılıkların ele alındığı konularda dersler düzenleniyor.
Bu derslerde katılımcı vatandaşlara; Suç Mağduru Olmaktan Nasıl Korunurum? Temel Trafik Bilgileri ve Güvenli Araç Sürücülüğü, Kendiniz ve Toplumunuzun Güvenliği için Polisinize Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz? Madde Bağımlılığına Karşı Savaş, Kadına Karşı Aile içi Şiddetin Önlenmesi gibi birçok dersler verilmekte ve bu sayede toplumdaki suç ve suçlulukla mücadele bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Kars Vatandaş Polis Akademisi projesinin önemli özelliklerinden biride, vatandaş polis akademisini eğlenceli bir hale getiren uygulamalı polisiye etkinlikler olmakta.
Kars İl Emniyet Müdürlüğü bu proje ile vatandaşlara polislik mesleğinden kısa bir tecrübe yaşatarak onları güvenlik konularında daha duyarlı bir hale getirmeyi ve aynı zamanda “Polisine Daha Yakın Halk” ve “Halkına Daha Yakın Polis” idealine bir adım daha yaklaşmayı hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.