1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Maç Başlarken Sahaya Ambulans Helikopter İndi
'Kürtçeye Sahip Çıkın' ÇAĞRISI

'Kürtçeye Sahip Çıkın' ÇAĞRISI

TZPKurdi, Kürt siyasetçilerin Kürtçe savunma talebinin mahkeme tarafından reddedilmesini protesto ederek, 'Anadilinize sahip çıkın' çağrısında bulundu.

A+A-
TZPKurdi, Kürt siyasetçilerin Kürtçe savunma talebinin mahkeme tarafından reddedilmesini protesto ederek, 'Anadilinize sahip çıkın' çağrısında bulundu.

TZPKurdi, Kürt siyasetçilerin Kürtçe savunma talebinin mahkeme tarafından reddedilmesini Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığı basın açıklaması ile protesto etti. BDP otobüsü üzerinde binlerce kişiyle birlikte yapılan açıklamayı KURDİ-DER Genel Merkez Yöneticisi Rıfat Öztürk okudu. Yıllardır Kürt dili üzerinde yürütülen asimilasyon politikaları ve baskılara dikkat çeken Öztürk, AKP hükümetinin anadilde eğitime ilişkin politikalarını eleştirdi.
Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın verdiği kardeşlik mesajlarına dikkat çeken Öztürk, "Erdoğan artık Kürt halkı tarafından iyi tanınıyor. Erdoğan'ın başındaki yeşil takke düştü ve keli Kürt halkı tarafından göründü" dedi. Başbakan Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan Türkler için anadilde eğitim talep ettiğine dikkat çeken Öztürk, Erdoğan'ın Türkiye'de yaşayan 25 milyon Kürt için "Hiç kimse bizden anadilde eğitim talebinde bulunmasın" şeklindeki açıklamasını hatırlattı.
'TRT KÜRTLERE KENDİ ANADİLLERİNDE HAKARET EDİYOR'
Kürtlerin hak ve özgürlükleri için açıldığı iddia edilen TRT 6'da, Kürtlere kendi dillerinde hakaret edildiğini belirten Öztürk, Kürt siyasetçilerin Kürtçe savunma taleplerinin mahkeme heyeti tarafından reddedilmesinin, TRT 6 haberlerinde onurlu bir kararmış gibi kamuoyuna sunulduğunu söyledi. Öztürk, Kürt halkına "Anadiline sahip çıkın" çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.