1. HABERLER

  2. Barış Destanı YAZMAYA KARARLIYIZ..!
'Kabahati' Kürtçe Müzik Çalmak

'Kabahati' Kürtçe Müzik Çalmak

Polis Kürtçe müzik çalan İdris Ağbaba'ya, 'işyerinde yüksek sesle müzik çalarak çevreyi rahatsız ettiği' gerekçesiyle Kabahatler Kanunu uyarınca 1420 TL cezası verdi.

A+A-
Polis Faikbey Caddesi'nde CD market sahibi olan ve sürekli Kürtçe müzik çalan İdris Ağbaba'ya, 'işyerinde yüksek sesle müzik çalarak çevreyi rahatsız ettiği' gerekçesiyle Kabahatler Kanunu uyarınca 1420 TL cezası verdi.
Ağbaba cezanın Kürtçe müzik yayını nedeniyle verildiğini öne sürerek Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme ses ölçümü yapılmadığı için cezayı iptal etti.
Faikbey Caddesi’nde CD market işleten ve işyerinde sürekli Kürtçe müzik çalan esnaf İdris Ağbaba’nın işyerine 6 Aralık günü gelen iki polis memuru 5 bin 326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca çevreyi rahatsız edecek biçimde müzik yayını yapılması halinde 1420 TL cezası verileceği bildirildi. ‘Emir İletişim CD Market’in sahibi İdris Ağbababa, aynı gün Şehir Stadı’nda oynanan Karsspor- Etimesgut Şekerspor maçını izlemeye gittiği için işyerinde olan yeğeni İbrahim Ağaoğlu’ndan ‘tebliğ ve tebellüğ’ belgesini imzalamasını istedi.
Aynı gün Kars Şehir Stadın’da maç izleyen İdris Ağbaba yine iddiaya göre ‘küfürlü tezahürat’ yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Ağbaba bir gün nezarethanede tutuldu. Dört gün sonra 11 Aralık’ta yeniden Ağbaba’nın işyerine giden iki polis, Kabahatler Kanunu’nun 36’ncı maddesi uyarınca ‘Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan işletmeye’ 1420 TL para cezası kesti. Polisler, İdari Yaptırım Karar Tutanağı’nı İdris Ağbaba’ya vererek imzalamasını istedi. Ağbaba belgeyi imzalamadı, cezanın iptali için Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.
Ağbaba, polislerin ses ölçümü yapmadıklarını ve bunun rapor edilmediğini bildirdi. Ağbaba’nın itirazını değerlendiren Sulh Ceza Mahkemesi, Kabahatler Kanunu uyarınca verilen para cezasının iptaline karar verdi. İdris Ağbaba, kent merkezindeki bütün esnafın işyerlerinde müzik çaldığını ileri sürerken, “İşyerimde onlardan daha yüksek sesle müzik çalmıyorum. Fakat Kürtçe müzik çaldığım için polisler kasıtlı davranıyor. Bugüne kadar Kars’ta kimseye böyle ceza verilmedi” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
9 Yorum