1. HABERLER

  2. Tacizci Hırsızı Kocası Sandı
'Aşk Yağmuru' Eski YERİNE DİKİLECEK!

'Aşk Yağmuru' Eski YERİNE DİKİLECEK!

Mahkeme, Kemer belediye başkanı Mustafa Gül'ün 'müstehcen olduğu' iddiasıyla yerinden kaldırdığı 'Aşk Yağmuru' heykelinin eski yerine konulmasına karar verdi.

A+A-
Mahkeme, Kemer belediye başkanı Mustafa Gül'ün 'müstehcen olduğu' iddiasıyla yerinden kaldırdığı 'Aşk Yağmuru' heykelinin eski yerine konulmasına karar verdi.

Heykeltıraş Zafer Sarı, yaptığı heykelin Kemer İlçesi'nde dikildiği yerden MHP'li belediye başkanınca sökülmesine "Saddam heykeli gibi eserimin de boynuna ip geçirip söktüler" sözleriyle tepki gösterdi. Mahkeme, heykelin yerine dikilmesine karar verdi.

Antalya 2. İdare Mahkemesi, Kemer İlçesi'nin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) belediye başkanı Mustafa Gül'ün "müstehcen olduğu" iddiasıyla yerel seçimlerden sonra ilk icraat olarak yerinden kaldırdığı "Aşk Yağmuru" heykelinin eski yerine konulmasına karar verdi.

Söz konusu icraatla ilgili açılan iki davayı birleştirerek karara bağlayan idare mahkemesi, yerinden kaldırılan, tepkiler üzerine de bir parka konulan Heykeltıraş Zafer Sarı'ya ait heykelin ilk yerine konulmasına hükmetti.

Heykel havuz içine yeniden dikilecek
Sarı'nın avukatı Zeki Kahraman, ilk davayı heykelin 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra yerinden sökülmesiyle ilgili, ikincisininse heykele iliştirilen "Kemer" yazısının yerine dikilmesi için açıldığını anımsattı.

Kahraman, her iki davayı birleştiren mahkemenin, "Aşk Yağmuru" heykelinin ilk yeri olan havuzun içine dikilmesine karar verildiğini ifade etti.

Heykeltıraş Sarı da, mahkemede söz alarak, "Heykelde cinsel organ bile yoktur. Bir adamın, bir kadını kendisinden yukarı kaldırıp yücelten bir yönü vardı. Altta ise havuzun üzerinde kimsenin fark etmediği, herkesin sıradan çubuklar zannettiği o demirlerle 'Kemer' yazılıdır. Yani heykel iki bölüm halinden oluşmaktaydı" dedi.

"Saddam heykeli gibi boynuna ip geçirip söktüler"
Heykelin şimdi ikiye ayrılmış halde olduğunu söyleyen Sarı, "Alt bölümü kavşakta, üst kısmı ise parkta bulunuyor. Oysa ki heykel ile havuz bir bütündü. Bunu birleştirmeleri gerekiyor. Saddam heykeli gibi eserimin de boynuna ip geçirip söktüler. Bu kabul edilebilir bir şey değil" diyerek tepkisini dile getirdi.

Heykeltıraş ve avukatı, Belediye Başkanı Mustafa Gül hakkında ceza ve tazminat davaları da açmaya hazırlanıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.