1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BDP Eşbaşkanları (Hewler) Erbil'e GİTTİ
34 Kişi Göz Göre Göre VURULMUŞ!

34 Kişi Göz Göre Göre VURULMUŞ!

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri Heron görüntülerini izledikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

A+A-

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri Heron görüntülerini izledikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Milletvekillerine göre, katırlar ve köylüler muğlâklığa yer bırakmayacak şekilde açıkça görülebiliyor.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Uludere alt komisyonu 34 kişinin hayatını kaybettiği hava operasyonuna gerekçe gösterilen Heron görüntülerini izledi. ANKA'nın haberine göre CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Ciddi ihmalin olduğu açık şekilde ortadadır. Pisi pisine öldüğünü rahat bir şekilde söyleyebilirim. Çıplak gözle ayırt ettiğimiz bu görüntülerin askeri yönlerden de tespit edilmesi gerekirdi” dedi.

“İnsanlar ve katırlar çok net görülüyor”
Levent Gök açıklamasında köylülerin ve katırların muğlaklığa yer bırakmayacak derecede açık göründüğünü belirtirken şöyle devam etti:

Bugün izlediğimiz görüntüler ciddi ihmalin olduğunu gösteriyor. Çıplak gözle Türkiye hududundan Suriye hududuna binek hayvanı ve insan hareketi olduğunu tespit ettik. Bu insanlar bir mal alışverişi yaptıktan sonra tekrar geri döndüler. Şu anda üzüntülüyüz hepimiz. Arkadaşlarımızın pisi pisine öldüklerini size ifade edebilirim. Gerçekten tüylerimiz ürperdi. Çok ciddi bir yanlışlık olduğu ortada. Biz de bunu araştırmakla kendimizi görevli kılıyoruz. Sonuna kadar da gideceğiz”

Gök, komisyona görüntüleri izlerken yardımcı olmaları için uzmanların davet edildiğini belirterek, “Ama görüntüler çok net. Görüntülerde binek hayvan ve insan olduğu açık” diyerek uzmanların yardımına bu anlamda ihtiyaçlarının kalmadığını ifade etti. Gazetecilerin Gök’e “terörist mi kaçakçı mı olduğu ayrımı yapılabiliyor mu?” sorusu üzerine Gök, “binek hayvan ve insan olduğu ortada” dedi.

Gök, görüntülerin ne kadarını izledikleri sorusuna, hızlandırılmış halde izlediklerini, özellikle olayı yakından gösteren bölümleri tercih ettiklerini söyledi. Görüntülerin İsrail yapımı, Batman’dan kalkan heronlar aracılığı ile elde edilen görüntüler olduğunu anlatan Gök, “Bu görüntüler Batman’a da Genelkurmay’a da gidiyor” dedi. Gök ısrarlı sorular üzerine, “Ciddi ihmalin olduğu açık şekilde ortadadır. Pisi pisine öldüğünü rahat bir şekilde söyleyebilirim. Çıplak gözle ayırt ettiğimiz bu görüntülerin askeri yönlerden de tespit edilmesi gerekirdi” dedi. Gök, “Sizi şaşırtan bir nokta oldu mu” sorusuna, “Bizi şaşırtan görüntülerin bu kadar net bir şekilde olması” yanıtını verdi.

“Alışveriş yaptıkları çok net görülüyor”
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da görüntülerde bir insan, canlı grubunun net olarak görüldüğünü, bir yerde toplanıp sınırı geçip, alışveriş yapıp geri döndüklerinin açık olarak görülebildiğini söyledi. Katırların açıkça göründüğünü, gidiş gelişlerde alışverişle ilgili bazı araçların da göründüğünü anlatan Eryılmaz, “Uzaktan çekilmiş net değil ama bir grup olduğu, katırların olduğu, insanların olduğu açık, bunda tereddüt yok. İki grup halinde aralarında 500-600 metre farkla hareket ediyorlar. Önce birinci grup sonra ikinci grup sınıra yakın bir yerde imha ediliyor. İki bombalama arasında 20-30 dakika var” dedi.

“Köylüler ne anlattıysa Heron görüntüleri de aynı”
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, “Köylüler ne anlattıysa Heron görüntüleri aynı” dedi. Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan BDP MersinMilletvekili Ertuğrul Kürkçü, Türkiye saati ile 15.59’da başlayıp 01.01’de biten görüntüleri izlediklerini belirterek, “Köy içinden görüntü yok, hepsi sınır ötesinde mal alışverişi görünüyor. Köylüler bize ne anlattıysa Heron görüntüleri de aynı. Onlara da teşekkür ediyoruz. Görüntüler sınır ötesinden” dedi.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, “Bu görüntüyü düz, sıradan vatandaş olarak izleyen herkes, biz, hepimiz, o komisyondakilerin hemen hemen hepsi şuna kanaat getirdi ki; bunların kaçakçı oldukları çok net belli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.