1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ufo’ların Türkiye Mesaisi
30 Yıllık 'YÖK' Protesto EDİLDİ

30 Yıllık 'YÖK' Protesto EDİLDİ

Yükseköğrenim Kurulu'nun (YÖK) 6 Kasım'daki kuruluş yıldönümü öğrenciler tarafından çeşitli eylemlerle protesto ediliyor.

A+A-
YÖK'ün 30. kuruluş yıldönümü Beyazıt Meydanı'nda öğrenci gruplarından protesto edildi. Yarın da, İstanbul Dolmabahçe'de eylem, Ankara'da da Ziya Gökalp Caddesinde miting var.
Yükseköğrenim Kurulu'nun (YÖK) 6 Kasım'daki kuruluş yıldönümü öğrenciler tarafından çeşitli eylemlerle protesto ediliyor.
Dün (4 Kasım) Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri okul içerisinde bir çadır açarak "kendi üniversiter alanımız, öğrenme mekanımızda, YÖK'ün izlerini taşımayan, farklı bir öğrenme pratiği kuruyoruz" dedi.
Bugün de farklı öğrenci grupları Beyazıt Meydanı'nda YÖK'ün 30. kuruluş yıldönümünü protesto etti; Türkçe ve Kürtçe basın açıklamaları yaptı; marşlar söyledi.
İstanbul Üniversitesi önünde toplanan "İstanbul Teknik (İTÜ), Mimar Sinan Güzel Sanatlar (MSGSÜ), İstanbul (İÜ), Marmara (MÜ) ve Yıldız Teknik (YTÜ) Üniversiteleri Öğrencileri" adı altında ve "Geleceğimiz ve Özgürlüğümüz için YÖK'e Hayır" diyen çeşitli gençlik örgütleri, basın açıklamaları ve eylemler yaptılar.

Yarın İstanbul ve Ankara'da mitingler
YÖK'ün kuruluşunun 30. yıldönümü protestoları yarın da İstanbul Dolmabahçe'de saat 14'te yapılacak bir eylemle sürecek; Ankara'da da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünden saat 13'te başlayacak bir yürüyüşle Ziya Gökalp Caddesi'nde bir miting yapılacak.
Öğrenciler, Ankara'daki mitinge farklı illerden de otobüs kaldırılacağını; İstanbul'dan bu gece saat 12'de Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünden kalkacak bir otobüsle mitinge katılacaklarını duyurdu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.