1. HABERLER

  2. 28 Şubat Operasyonunda 3. DALGA
28 Şubat Operasyonunda 3. DALGA

28 Şubat Operasyonunda 3. DALGA

28 Şubat soruşturması kapsamında başlatılan üçüncü dalga operasyonda emekli ve muvazzaf 12 subay hakkında gözaltı kararı alındı.

A+A-

28 Şubat soruşturması kapsamında başlatılan üçüncü dalga operasyonda emekli ve muvazzaf 12 subay hakkında gözaltı kararı alındı.

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında bu sabah saatlerinde üçüncü dalga operasyon başlatıldı.

Haber sitelerinde yer alan bilgilere göre, Ankara, İstanbul, İzmir ve Kars'ta gerçekleştirilen operasyonda altı emekli ve yedi muvazzaf olmak üzere 13 subay hakkında gözaltı kararı alındığı ifade edildi.

KARS'TA 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında Kars’ta görev yapan Astsubay Adem Demir gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, soruşturma kapsamında 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kazım Karabekir lojmanında Astsubay Adem Demir’e ait ikamette Cumhuriyet Savcısı gözetiminde merkez komutanlığında görevli askerlerce 8 saat süren arama tamamlandı.

Aramanın ardından, Astsubay Adem Demir, gözaltına alınarak merkez komutanlığına götürüldü.

Batı Çalışma Grubu'nun kriz masasında görevli olan ve 28 Şubat döneminde basın mensuplarına yönelik brifingler veren emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin de evinde arama yapıldığı ve hakkında gözaltı kararı alındığı belirtildi.

28 Şubat soruşturması kapsamında düzenlenen ilk operasyonda 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ve aralarında 28 Şubat döneminin Genelkurmay 2. Başkanı olan emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 18 kişi tutuklanmıştı.

İkinci operasyonda ise gözaltına alınan 11 kişiden aralarında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da bulunduğu sekiz kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.