1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor’da Ambulans ile Kamyonet Çarpıştı
206 Köy Yolu Ulaşıma KAPANDI !

206 Köy Yolu Ulaşıma KAPANDI !

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi 206 köyün ilçeler ve kent merkeziyle bağlantısını kesti.

A+A-

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi 206 köyün ilçeler ve kent merkeziyle bağlantısını kesti.

Türkiye'de etkili olan kar yağışı ve soğuk havalar, Kars'ta 206 köy yolunun il ve ilçe merkezleri ile bağlantısını kesti. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler ise kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kars merkez; Ağadeve, Akdere, Alaca, Alçılı, Arazoğlu, Aslanizi, Çorak, Davulköy, Tekneli, Üçbölük, Verimli, Yağkesen ve Yücelen, Akyaka; Akbulak, Arslanhane, Boyuntaş, Büyük Durduran, Büyük Pirveli, Cebeci, Duraklı, Esenyayla, Geçit, Hacıpiri, İbiş, İncedere, Kayadöven, Karahan, Kayaköprü, Küçük Aküzüm, Küçük Durduran, Sulakbahçe ve Süngüderesi, Arpaçay; Akçakale, Akçalar, Akmazdam, Arslanoğlu, Atçılar, Aydıngün, Bacıoğlu, Bardaklı, Bozyiğit, Burcalı, Büyük Çatma, Carcı, Carcıoğlu, Çanaksu, Dağköy, Değirmenköprü, Doğruyol, Gediksatılmış, Göldalı, Gönülalan, Gülyüzü, Güvercin, Hasançavuş, Kakaç, Karakale, Karaurgan, Kardeştepe, Kıraç, Koçköyü, Kuyucuk, Kuzgunlu, Küçükboğaz, Küçük Çatma, Kümbet, Melikköy, Mesçitli, Meydancık, Okçuoğlu, Polatköy, Söğütlü, Taşbaşı, Taşdere, Taşköprü, Taşlıağıl, Telek, Tepecik, Tepeköy ve Tomarlı.

Digor; Alem, Arpalı, Aşağı Başköy, Bacalı, Başköy, Bayırbağı, Bostankale, Celal, Çatak, Derinöz, Dolaylı, Düzgeçit, Eren, Gülheyran, Halıkışlak, Hasancan, Hisarönü, Kırdamı, Karakale, Kilittaşı, Kocaköy, Köseler, Mahirbey, Oyuklu, Saklıca, Sorguçkavak, Sorkunlu, Şatıroğlu, Şenol, Şirinköy, Türkmeşen, Uzunkaya, Varlı, Yağlıca, Yemençayır, Yeniköy ve Yaylacık,

Kağızman; Akçakale, Akören, Akyayla, Aşağı Karagüney, Böcüklü, Çengilli, Çukurova, Esenkır, Karakale, Keşişkıran, Kömürlü, Şaban, Taşbilek, Tunçkaya, Yağlıca, Yankıpınar, Yenice, Yerlikıran ve Yukarı Karagüney, Sarıkamış; Akkoz, Akören, Alisofu, Altınbulak, Armutlu, Asboğa, Aşağı sallıpınar, Balabantaş, Balıklı, Belencik, Beşyol, Boyallı, Bozat, Çardakçatı, Çatak, Çolaklı, Eşmeçayır, Gecikmez, Güllüce, Hamamlı, Handere, Isısu, Karaköse, Karakurt, Karapınar, Karaurgan, Kayalıboğaz, Kazantaş, Kazıkaya, Kızılçubuk, Koçoğlu, Kozan, Köroğlu, Kurbançayır, Mesçitli, Odalar, Ortakale, Sırataşlar, Sırbasan, Süngütaşı, Şehitemin, Şehithalit, Taşlıgüney, Topkaya, Uzungazi, Yağbasan, Yarkaya, Yenigazi, Yeniköy, Yukarı Sallıpınar, Selim; Aşağı Damlapınar, Aşağı Kotanlı, Büyükdere, Çaybaşı, Eskigazi, Kaynarlı, Mollamustafa, Ortakale, Yaylacık, Yukarı Damlapınar ve Yukarı Kotanlı,

Susuz; Büyük Çatak, Doyumlu, Gölbaşı, İncilipınar, Kayalık, Kiziroğlu, Kurugöl, Küçük Çatak ve Ortalar köylerinin ilçe merkezleri ve Kars ile bağlantıları kesildi.

İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin kapanan yolları açma çalışmalarının sürdüğü, yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle açılan yolların kısa sürede tekrar kapandığı kaydedildi. Karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yolları kapalı bulunan köylerin yollarının yeniden ulaşıma açılması için ekipler seferber edildi. Kars'ta bir çok noktada aynı anda karla mücadele yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.