1. HABERLER

  2. 2011 Kış Oyunları BAŞLADI
2011 Kış Oyunları BAŞLADI

2011 Kış Oyunları BAŞLADI

25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları görkemli bir törenle açıldı.

A+A-
25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları görkemli bir törenle açıldı.
 
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, Erzurum Cemal Gürsel Stadyumu'nda kar yağışı altında düzenlenen törenle start aldı. 27 Ocak-6 Şubat günleri arasında gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, FISU Yönetim Kurulu Başkanı George E. Killian, bakanlar ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Sporcuların geçişi sırasında sporseverler yarışlara katılan tüm ülke sporcularına yoğun ilgi gösterdi. Azerbaycan, Bosna Hersek ve Türk milli takımların geçişi sırasında seyirciler sporculara alkışlarla destek verdiler.
 
Son yılların en kurak kışını geçiren Erzurum, 2011 Kış Oyunları'na kar yağışıyla merhaba dedi. Alfabetik sıraya göre sporcu geçişlerinin yapıldığı törenlerde ilk olarak Almanya, tribünleri selamladı. Azerbaycan'ın ve Yunanistan'ın geçit töreni sırasında tribünlerden alkışlar yükseldi. Üç kıtada, 16 farklı ülkede yapılan Üniversiteler Kış Oyunları'nın 25'incisine en büyük katılım 273 sporcuyla Rusya'dan olurken en düşük katılım bir sporcuyla Nepal oldu. Tören geçişi sırasında 2013'teki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Slovenyalı sporcular 'Maribor 2013' yazılı pankartla geçiş yaptı. Yunanistanlı sporcuların tören geçişi sırasında Türk ve yunan bayraklarını taşıdığı açılışta Türk Milli Takımı'nın geçişi sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, FISU başkanı George E. Killian, sporcuları ayakta alkışladı. Tribünlerin 'kırmızı - beyaz ve Türkiye sizinle gurur duyuyor' diyerek tempo tuttuğu geçit sırasında bazı ülke sporcuları Türk Milli Takımı sporcularının fotoğrafını çekmeye çalışması dikkat çekti.
 
"BÖYLE BİR ORGANİZASYONUN ANADOLU'NUN KAPISI ERZURUM'DA GERÇEKLEŞMESİ BİZİ MUTLU EDİYOR"
Cumhurbaşkanı Gül, oyunları başlatmadan önce yaptığı konuşmada, "Değerli konuklar gençler ve sporcular, sevgili Erzurumlular bugün çok büyük bir spor organizasyonun Erzurum'da gerçekleşiyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu tip büyük organizasyonlar genellikle İstanbul'da, Ankara'da olurdu. Şimdi böyle bir organizasyonun Anadolu'nun kapısı Erzurum'da gerçekleşmesi bizi mutlu ediyor. Herkese teşekkür ediyorum. FISU bu organizasyonu Türkiye'ye güvenerek burada yaptıkları için teşekkür ediyorum. Spor barış centilmenlik demektir. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların centilmence yarışacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
 
"ERZURUM KIŞ OLİMPİYATLARINI ÇOK BAŞARILI ORGANİZE ETMEYİ BAŞARACAKTIR"
TBMM Başkanı Şahin de, "Ülkemizin uluslar arası düzeyde üstlendiği çok önemli bir spor organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonun alınmasından ve bu hale getirilmesinde devletimin hükümetimizin spor teşkilatının büyük katkıları oldu ama en büyük pay siz Erzurumlulara aittir. Bunun en yakın tanıklarından biri benim. Bunu Avusturya İnsburg'da ve İtalya Torino'da yaşadım. Erzurumluların bu oyunları buraya kazandırmak için kenetlendiklerini orada gördüm çünkü bende oradaydım. Şu anda duyduğunuz heyecanı duyuyor ve kendimi sizlerden biri görüyorum. İnanıyorum ki bu oyunlarla Erzurum bölgesinin ve dünyanın artık kış sporları merkezi haline gelmiştir. Çok yakın bir gelecekte Erzurum kış olimpiyatlarını çok başarılı organize etmeyi başaracaktır. Tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.
 
FISU Başkanı George E.Killian ise Erzurum'da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.
 
"KIŞ OLİMPİYATLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Başbakan Erdoğan ise, Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına dünyanın 5 kıtasından 50 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun katıldığını ifade ederek, "Şu anda misafirimiz demiyorum ev sahibimiz olan 3 bini aşkın sporcu kardeşlerim dadaşlar diyarı Erzurum'a hoş geldiniz. Bu arada tüm sevgili dadaş kardeşlerimizin tüm izleyenleri bu anlamlı buluşmada 25. dünya Üniversiteler kış oyunlarında en kalbi duygularla selamlıyorum. Erzurum faklı bir kent. Erzurum'da şu kalacağınız kısa sürece içerisinde doya doya dolaşmanızı Erzurum'u tanımanızı dilerim. Ve bu oyunların 5 yıldızı var bu beş yıldız beş kıtanın buluştuğu oyunlar manzumesi burada barış. Kardeşlik sevgi coşku ve heyecan var. İnanıyorum ki kış oyunlarıyla kış olimpiyatlarının takipçisi olacağız. Erzurum'a bu yakışır yakışanı da gerçekleştireceğiz. Durmayacağız. Emin adımlarla farlı bir Erzurum için yarınlara yürüyeceğiz. Oyunların Kazasız belasız sona ermesini diliyorum" dedi.
 
"ERZURUM ARTIK DÜNYANIN ÖNDE GELEN KIŞ SPORLARI MERKEZİNDEN BİRİ DURUMUNA GELDİ"
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da, 5 kıtadan ve farklı ülkelerden Erzurum'a gelen misafirlere hoş geldiniz dileklerini ileterek, "25 Üniversiade kış oyunlarına hoş geldiniz. Erzurum'da bir başarı öyküsüne tanık oluyoruz. Beş kıtadan gençlerin bulunduğu büyük bir bayram coşkusunu yaşıyoruz. Mutluluğumuza ortak olan herkese şükran sunuyorum. Yarışların fair play anlayışında geçeceğine inanıyorum. Geçtiğimiz dönemde pek çok uluslararası oyunlara ev sahipliğini başarılı yaptık. Erzurum'da bu başarıyı daha da yukarı çekeceğiz. Bu nedenle Türkiye'ye güvenen ve destek olan FISU Başkanı Killian'a şükranlarımızı sunuyorum. Türkiye her alanda olduğu gibi burada bütün dinamikleriyle hareket etmiş ve kendisine olan güveni boşa çıkarmadı. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız oyunlara büyük destek verdi. Erzurum dünyada büyük bir kış sporları merkezlerinden biridir. Türkiye'nin kış sporlarındaki en büyük organizasyon olan kış oyunları, kış sporları adına bir milattır. Bu doğrultuda atılan kış oyunlarının başarılı geçeceğine inanıyor ve burada bulunan herkese teşekkür ediyor tüm sporculara başarı diliyorum" diye konuştu.
 
Açılış töreninde daha sonra milli sporculardan Tuba Daşdemir sporcu andını okudu. Ece Yasan hakemler andını okudu. Tribünlerde Meksika dalgası yapan seyirciler renkli görüntüler oluşturdu.
Açılış programında daha sonra oyunlar meşalesi yakıldı. Milli voleybolcu Neslihan Darnel, Motor yarışçısı Kenan Sofuoğlu, milli Güreşçi Selçuk Çebi, Okçu Gizem Gelişmen sahanın dört tarafına konulan oyunlar ateşini meşalelerle yaktılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.