2 Milyon Seçmen KAYIP

2 Milyon Seçmen KAYIP

CHP, YSK'nin YSK'nin verilerinde büyük çelişkiler olduğunu iddia etti. CHP'den yapılan açıklamada, tüm vatandaşlar seçmen listelerini kontrol etmeye çağrıldı.

A+A-

CHP, YSK’nin YSK’nin verilerinde büyük çelişkiler olduğunu iddia etti. CHP’den yapılan açıklamada, tüm vatandaşlar seçmen listelerini kontrol etmeye çağrıldı.

CHP, 2009 yılında seçmen kütüklerinde olup da 2011 yılında kütüklerde olmayan 2 milyon 60 bin 215 seçmenin peşine düştü. Teşkilatlardan bu seçmenleri incelemeleri istendi. CHP’nin internet sitesinden yayına verdiği sistemle tüm yurttaşlar kendi apartmanlarında ve hanelerinde kimlerin oy kullanabileceğini görebiliyor.

CHP’nin YSK’nin alt yapısına göre hazırladığı çalışmada YSK’nın verilerinde de büyük çelişkiler ortaya çıktı. CHP’den yapılan açıklamada, tüm vatandaşlar seçmen listelerini kontrol etmeye çağrıldı. Vatandaşlardan “www.chp.org.tr” adresinden yurttaşların evinde apartmanlarında kaç kişinin kayıtlı olduğu, kaydı olmayan komşusu olup olmadığı, mükerrer ve yanlış yazılıp yazılmadığının kontrol edilmesi istendi. Açıklamada “2009 yılında seçmen kütüklerinde olup da 2011 yılında kütüklerde olmayan 2 milyon 60 bin 215 seçmen kaybı, ölüm, askerlik, hapse girme gibi nedenlerle açıklanamayacak kadar büyüktür” denildi. CHP, “Seçmen Veri Tabanı Karar Destek Sistemi”nden elde edilen bilgilere göre, daha önce seçmen kütüklerinde kaydı varken seçmen kütüklerinde yok edilen seçmenlerle ilgili bilgi verildi. Açıklamada şöyle denildi: “YSK kayıtlarına göre, 2009’dan beri önemli sayıda seçmen, seçmen kütüğünden yok olmaktadır. YSK 2009 ve 2010 yılları seçmen listeleri incelendiğinde, Türkiye genelinde seçmen sayısının 2009-2010 yılında yani 1 yıl içinde 1 milyon 439 bin 619 arttığı görülmektedir. 2009 yılında olup 2011 yılında olmayan 2 milyon 060 bin 125 seçmen bulunmaktadır. 2009 yılı seçmen listelerinde olup, 2010 yılı seçmen listelerinde olmayan toplam 1 milyon 456 bin 994 seçmen içerisinde, yokluğu açıklanamayan 1 milyon kişi kayıptır. Yok olan 1 milyon seçmen 10 milletvekili demektir.”

YSK’nin bu duruma bir açıklık getirmesi istenen açıklamada, “YSK görevini yerine getirememektedir. Seçmen kütüğü doğru olmayan bir seçim güvenilir olabilir mi?” denildi. Seçmen kütüklerindeki açıklanamayan değişikliklerin kime hizmet ettiği soruldu. CHP, vatandaştan da seçmen kütüklerini kontrol etmelerini istedi. CHP’nin “0312 2074000” No’lu telefonundan vatandaşlara seçmenlerin kayıtlarını kontrol hizmeti verildiği de duyuruldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.