1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dolar Bozdurmanın TL'ye Etkisi
2 Kızını Kaybeden Anne: Bu Savaş BİTSİN

2 Kızını Kaybeden Anne: Bu Savaş BİTSİN

Siirt'teki saldırıda iki kızını kaybeden Esmer Evin: 'Bu savaş bitsin artık. Bu ne savaş böyle kardeş kardeşi öldürüyor.

A+A-

Siirt'teki saldırıda iki kızını kaybeden Esmer Evin: "Bu savaş bitsin artık. Bu ne savaş böyle kardeş kardeşi öldürüyor. Asker de dağdakiler de bizim yavrumuz. Türk'ün de Kürt'ün de annesi ortak yürüyüş yapsın" dedi.

Siirt'in Kasaplar Deresi bölgesinde 20 Eylül'de, Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarındaki sivil bir otomobili polis aracı sanan PKK tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda ölen dört kadından ikisinin annesi konuştu.

Saldırıda Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç hayatını kaybederken, Gülcan Olgaç ve Nurcan Evin yaralanmıştı.

"Bu ölümler niye?"

Ölen 25 yaşındaki Nergis Evin ve 31 yaşındaki Zeynep Evin'in annesi Esmer Evin Akşam muhabirine yaptığı Kürtçe konuşmada, "Artık barış istiyorum. Anneler ağlamasın. Bu ne savaş böyle kardeş kardeşi öldürüyor" dedi.

Kürt ve Türk annelerini ortak yürüyüş yapmaya çağıran Evin, "Asker de dağdakiler de bizim yavrumuz. Türk'ün de Kürt'ün de annesi ortak yürüyüş yapsın. Üstüne titrediğim çocuklarımı öldürdüler. PKK'ya ne yaptım?" diye sordu.

Diğer kızı da tedavi gören anne, "Kürt devleti kurulduğunu farz edin, ne yapayım ben böyle devleti. Benim acım üstüne kurulduktan sonra. Yavrularım gitti. Taziye evimde Kürt, Türk ve Arap birlikte kardeş gibi yaşıyoruz. Bu ölümler niye?" dedi.

Ölüm haberlerini aldıktan sonra ailenin büyük kızı Zozan Evin de şoka girerek kısmi felç geçirmiş.

"Kimse bizi sevmese de biz birbirimizi sevelim"

Baba Nurettin Evin de 22 Eylül'de Siirt'te düzenlenen cenazede, "Herkes canımızdır, kardeşimizdir. Dinimiz, ülkemiz, her şeyimiz birdir. Biz bu acının biran önce kapanmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimizden rica ediyoruz. Kimse bizi sevmese de biz birbirimizi sevelim. Bize bu yakışır. Her gün acılar yaşanmasın, yazıktır günahtır. Hiç kimsenin çocuğu ölmesin, başka analar ağlamasın, yuvalar yıkılmasın" diye konuşmuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.