1. HABERLER

  2. Diken Zannetti Kene Çıktı
14 Yaşındaki Zeynep, Traktör Sürüyor

14 Yaşındaki Zeynep, Traktör Sürüyor

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Bölükbaş köyünde traktörle tarla eken 14 yaşındaki Zeynep Akbaba, görenleri hayrete düşürüyor.

A+A-
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Bölükbaş köyünde traktörle tarla eken 14 yaşındaki Zeynep Akbaba, görenleri hayrete düşürüyor.
Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş günü olan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlanırken Kars'ın Selim ilçesine bağlı Bölükbaş köyünde tek başına tarla eken Zeynep Akbaba şaşkınlığa neden oldu. Zeynep, babası Zakir Akbaba'nın hastalanması ve kardeşinin asker olması nedeniyle gününün büyük bir bölümünü tarlada çalışarak geçiriyor.
Sabah annesine ev işlerinde yardımcı olduktan sonra okuluna giden Zeynep Akbaba, okul dönüşünde de eve dönerek traktörle tarlalarını ekmeye gidiyor. Önce traktörünün camlarını temizleyen Zeynep, sonra tarla yoluna düşüyor. Yollarda trafik kurallarına uyan Zeynep Akbaba, usta şoförlere taş çıkartıyor.
Büyük ustalıkla tarlasını eken Zeynep Akbaba, "Ağabeyim askerde babamda hasta olduğu için iş başa düştü. İşte yağmurlar da buna çok fazla izin vermiyor. Okuldan boş kaldığım zamanlarda gelip tarla sürüyorum. Başka yaptığım işler de var tarlayı biçebiliyorum. Traktörü rahatlıkla kullanabiliyorum. Tarladaki biçilen otları traktörün arabasına yükleyebiliyorum. Yani traktörü rahatlıkla her yönüyle kullanabiliyorum. Şu anda ehliyetim yok. Ama ileride 18 yaşıma girince alacam. Ben bu işten de çok memnunum şu an da 14 yaşındayım okuyorum" dedi.
"BEN BU İŞİ ÇOK SEVİYORUM"
Dünya Çiftçiler Günü'nde tarlada çalışan küçük çiftçi, "Ben de bu işi yaptığım için kendimle hem de gurur duyuyorum. Beni görenler şaşırabilir ama ben bu işi çok seviyorum. Çok da hoşuma gidiyor. Bana da bu traktör kullanmayı babam öğretti. Bu işi 2 yıldır yapıyorum gayet de memnunum çok iyi" diye konuştu.
En büyük hayalinin öğretmen olmak olduğunu söyleyen Akbaba, "Ben derslerimde de çok başarılıyım, öğretmen olmak da benim en büyük hedefim. Arabalar da benim çok hoşuma gittiği için traktörle de ilk adım olarak başladım umarım devamı gelir. Ekmesinden biçmesinden çok güzel zevk alıyoruz da bizim arpamız buğdayımız para etmiyor. Çiftçiler bu konuda çok zor durumda. Ben buradan Başbakanımıza sesleniyorum. Bize yardım etsin bizim verim almamız gerekiyor, verim de alamıyoruz. İstediğimiz desteği bile alamıyoruz. Bu yüzden biz çiftçilere el uzatılsın, destek verilsin" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.