1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakanlık Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Oluşturdu
12 Yaşındaki Çocuk Tecavüze UĞRADI

12 Yaşındaki Çocuk Tecavüze UĞRADI

İstanbul'da 12 yaşındaki bir çocuk daha 60 yaşındaki Şerif Mutlu adlı kişi tarafından tecavüze uğradı.

A+A-

İstanbul'da 12 yaşındaki bir çocuk daha 60 yaşındaki Şerif Mutlu adlı kişi tarafından tecavüze uğradı.

Tecavüzcü tutukanırken, mağdur çocuk koruma altına alındı. Çocuğun ailesi Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nden bilgi almak istedi. Polis 'olay kendi rızasıyla olmuş' diyerek şok bir yanıt verdi. Ailenin avukatı Eren Keskin, polis hakkında suç duyurusunda bulunacak.

'Utanç davası’ olarak bilinen 13 yaşındaki N.Ç davasında Mahkeme’nin ‘rıza var’ diyerek sanıkları aklama girişimine tepkiler sürürken, bu kez de 12 yaşındaki bir çocuğa tecavüz olayında polis 'rıza var' diyerek tecavüzcüyü haklı çıkarmaya çalıştı.

İstanbul’da 12 yaşındaki bir kız çocuğu apartman komşusu olan 60 yaşındaki evli ve çocukları olan Şerif Mutlu’nun cinsel istismarına maruz kaldığı öğrenildi. Çocuğunun Şubat ayında yaşananları öğretmenine anlatmasıyla gerçek ortaya çıktı. Öğretmenin ihbarı sonucunda gözaltına alınan Mutlu tutuklanarak, Metris Cezaevine gönderildi.

Sanık hakkında Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılırken küçük çocuk ise devlet koruması altına alındı. Ancak, çocuğun ailesi çocuklarının durumunu sormak almak için Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne giderek bilgi almak istedi. Burada bulunan görevli bir polis, ‘olay kendi rızasıyla olmuş’ diyerek aileyi şok eden bir yanıt verdi. Polisin cevabı karşısında aile şaşkına dönerken, çocuğun ve ailesinin avukatlığını üstlenen Eren Keskin polis hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

'ÇOCUKLARA TECAVÜZ YAYGINLAŞTI'

Olaya ilişkin bilgi veren Av. Eren Keskin, kız çocuklarına yönelik taciz ve tecavüzün son derece yaygınlaştığına dikkat çekerek şöyle dedi: “Bu olayların hiçbirini münferit olaylar olarak ele almak mümkün değil. Mutlaka devletin yerleşik militer, erkek egemen ve feodal sistemiyle birlikte değerlendirmek gerek. Bir N.Ç davası var. N.Ç davasında mahkemenin verdiği karar bütün kamuoyunu şaşkınlığa düşürdü. N.Ç. de bu olayları yaşadığı zaman 12 yaşındaydı ve mahkeme N.Ç’nin olayda rızası olduğunu söyledi. Aynı şey bu olayda da söz konusu. Çünkü bu olayda Çocuk Şubesine giden aileye orada yetkili bir polis bu şekilde bilgi veriyor. Mahkemenin bakış açısı bu, polisin bakış açısı bu. Yani mahkemelerin ve polisin kadınları ve çocukları koruması gerekirken, adil kararlar vermesi gerekirken kurumlar 12 yaşındaki bir çocuğun kendi rızasıyla tecavüze uğradığını hala kabul edebiliyorlar. Halbuki 12 yaşındaki bir çocuk hiçbir şekilde kendisine yönelik cinsel saldırıya rıza gösterebilecek yaşta değildir, bu mümkün değildir.''

Bunu düşünmenin bile insan haklarına aykırı olduğunu kaydeden Av. Keskin, Çocuk Şubesi’nde bu ifadeyi kullanan polis hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Türkiye’nin kadına yönelik her türlü ayrımcılığa karşı sözleşmelere imza attığını da hatırlatan Keskin, “Bu sözleşmenin 5’inci maddesi erkek ve kadın arasında her alanda yaşanan eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasını şart koşuyor. Ama TC devletinde hala en üst resmi makamlar cinsel saldırıda hala 12 yaşındaki bir kız çocuğunun ‘rızasının’ varlığını kabul ediyorlarsa TC bu sözleşmenin çok uzağında demektir. O nedenle herkesin özellikle de resmi yetkililerin bu konuyu çok ciddi bir biçimde gündemlerine almaları, kadına ve çocuğa yönelik cinsel şiddetin önlenmesi konusunda başta polisler olmak üzere, okul idarelerinin, hakimlerin, savcıların ve adli tıp hekimlerinin gerçek bir eğitim sürecinden geçirilmesi gerek” diye vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.