1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 12 Eylül Soruşturmasında GÖREVSİZLİK
12 Eylül Soruşturmasında GÖREVSİZLİK

12 Eylül Soruşturmasında GÖREVSİZLİK

12 Eylül soruşturmasında ikinci kez görevsizlik kararı verildi.

A+A-

12 Eylül soruşturmasında ikinci kez görevsizlik kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, dosyayı geldiği yere, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne gönderdi.

Darbecilerin yargılanmasını engelleyen Anayasa’nın geçici 15'inci maddesinin kaldırılmasından sonra yapılan çok sayıda suç duyurusu Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce incelenmişti.

Ancak suçun işlendiği tarihte Devlet Güvenlik Mahkemeleri olmadığı gerekçesiyle görevsizlik kararı verildi. Dosyanın gönderildiği Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da incelemesini tamamladı.

Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, "Anayasa’yı silah zoruyla değiştirmek" suçunun, özel yetkili mahkemelerin görev alanında olduğunu gerekçe göstererek ikinci görevsizlik kararını verdi.
Demir, dosyayı Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne gönderdi. İki savcılığın benzer karar verdiği durumlarda dosyanın akıbetinin ne olacağını konusunda yasal bir düzenleme bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.