1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 10 bin Tutuklu Açlık Grevine KATILACAK
10 bin Tutuklu Açlık Grevine KATILACAK

10 bin Tutuklu Açlık Grevine KATILACAK

5 Kasım tarihinden itibaren hasta, çocuk ve yaşlı tutsakların dışında tüm PKK ve PAJK'lı tutsakların açlık grevine katılacağı bildirildi.

A+A-

Tüm siyasi tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, 5 Kasım tarihinden itibaren hasta, çocuk ve yaşlı tutsakların dışında tüm PKK ve PAJK'lı tutsakların açlık grevine katılacağını bildirdi.

DİHA'nın haberinde, PKK'li ve PAJK'lı tutsakların PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması ve anadil üzerindeki baskıların kaldırılması amacıyla 12 Eylül tarihinden itibaren başlattıkları süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine ilişkin cezaevlerinde bulunan tüm PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar adına yazılı açıklama yapan Deniz Kaya, 5 Kasım'dan itibaren cezaevlerindeki hasta, yaşlı ve çocukların dışındaki tüm tutsakların açlık grevine dâhil olacağını belirtti.

Kaya yaptığı açıklamada 5 Kasım tarihinden itibaren eylemlerini üst aşamaya çıkaracaklarını kaydederek, "12 Eylül'de başlattığımız süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemimiz bu gün 54'üncü güne girmiş bulunmaktadır. Bu gün itibarıyla eylemimizi bir üst aşamaya çıkarıyoruz. 5 Kasım tarihinden itibaren, eylemimize 10 bin kişiyle devam edeceğiz. 5 Kasım Pazartesi gününden itibaren, Kürdistan ve Türkiye'deki tüm cezaevlerinde hasta, yaşlı ve çocuklar dışında kalan tüm tutsak arkadaşlarımız, süresiz-dönüşümsüz açlık grevine dâhil olacaklardır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.