1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dünya Kupası'nda Gruplar Belli Oldu
Ziraat Türkiye Kupası Atiker Konyaspor’un

Ziraat Türkiye Kupası Atiker Konyaspor’un

Bu yıl 55. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon, finalde penaltılar sonucunda Medipol Başakşehir’i 4-1 mağlup eden Atiker Konyaspor oldu.

A+A-

Bu yıl 55. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon, finalde penaltılar sonucunda Medipol Başakşehir’i 4-1 mağlup eden Atiker Konyaspor oldu.

Eskişehir Yeni Stadyumu’nda oynanan mücadelenin 90 dakikası golsüz beraberlikle sonuçlandı. Uzatmalarda da her iki takım da gol bulamazken penaltılar sonucunda kupayı Atiker Konyaspor kazandı. Mücadele sonrası Konyalı futbolcular ve taraftarlar büyük coşku yaşadı.

Atiker Konyaspor’un tarihinde ilk kez kazandığı Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanırken futbolcular statta zafer turu attılar.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

25. dakikada Eren Albayrak’ın uzaktan şutunda top doğrudan auta çıktı.

29. dakikada Visca’nın pasında topla buluşan Mahmut’un ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Serkan meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

31. dakikada tribünlerde çıkan olaylar dolayısıyla hakem Fırat Aydınus maçı 4 dakika durdurdu.

40. dakikada Edin Visca’nın ceza sahası içinden plase vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

48. dakikada gelişen atakta Mahmut’un pasında Cengiz topla buluştu. Cengiz’in ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak kaleci Serkan’da kaldı.

56. dakikada Skubic’in pasında topla buluşan Jonsson’un uzaktan şutu doğrudan dışarı çıktı.

58. dakikada Da Costa’nın sol kanattan ortasında Mahmut’un kafa vuruşunda top auta çıktı.

64. dakikada gelişen Atiker Konyaspor’un kontra atağında topa düzgün ve sert vuran Ömer Ali Şahiner’in şutu direkten döndü.

80. dakikada Alparslan’ın sol kanattan ortasında Adebayor’un kafa vuruşunda kaleci Serkan topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

102. dakikada Emre Belözoğlu’nun ortası sonrası Cengiz’in kafa vuruşunda kaleci Serkan topu kornere çeldi.

Stat: Eskişehir Yeni

Hakemler: Fırat Aydınus xx, Serkan Ok xx, Aleks Taşçıoğlu xx

Medipol Başakşehir: Volkan xx, Emre xx, Alexandru xx, Edin Visca xx, Da Costa xx, Eren xx (Alparslan dk. 74 xx), Bekir xx, Cengiz xx, Mahmut xx, Adebayor xx (Mustafa dk. 81 x, Napoleoni dk. 105 x), Uğur Uçar xx

Yedekler: Ufuk, Yalçın, Attamah, Holmen,

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Atiker Konyaspor: Serkan xx, Douglas xx, Ali xx (Hora dk. 118 x), Jonsson xx (Volkan dk. 77 x), Ömer Ali xx, Ali Çamdalı xx, Bajic xx, Milosevic xx (Fofana dk. 105 x), Hadziahmetovic xx, Vukovic xx, Skubic xx

Yedekler: Kaya, Selim, Meha, Mehmet

Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Sarı Kart: Douglas (Atiker Konyaspor)

Haberin uzantısı...

Şampiyon Futbolcular Kupasını Aldı

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir’i penaltı atışları sonrasında 4-1 mağlup eden Atiker Konyaspor, düzenlenen törenle kupasını aldı.

Bu yıl 55’inci kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası’nı, Medipol Başakşehir’i penaltı atışları sonrasında 4-1 yenen Atiker Konyaspor elde etti. Golsüz beraberlikle biten maçın uzatmalarında da gol olmayınca, karşılaşma penaltılara gitti. Penaltı atışları sonrasında Yeşil Beyazlı ekipi rakibini 4-1 yenerek tarihinde ilk kez Türkiye Kupasını kazanmış oldu. Şampiyon takım, maç sonu düzenlenen törenle kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan aldı.

Maçın adamı Ömer Ali Şahiner

Törende futbolculara madalyaları Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören tarafından verildi. Ayrıca Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, futbolcuları törene çıkarken tek tek tebrik etti. Atiker Konyaspor’un ilk kez kazandığı Ziraat Türkiye Kupası’nı alan futbolcular büyük sevinç yaşadı. Futbolcular sevinçlerini karşılaşmada kendilerini yalnız bırakmayan Yeşil Beyazlı taraftarlarla paylaştı.

Kocaman: "Kupa Şehre Hayırlı Olsun"

Tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Atiker Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman, “120. dakikada dahi oyuncularımız rakibin oyun kurmasını engellemek için son derece yüksek çaba gösterdiler. Oyuncularımı kutluyorum. Kupa şehre hayırlı olsun” dedi.

Bu yıl 55’incisi düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon, penaltı atışları sonrasında Medipol Başakşehir’i 4-1 deviren Atiker Konyaspor’un oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Aykut Kocaman çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Konuşmasına Şırnak’ta şehit düşenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek başlayan Aykut Kocaman, “Oyunun bütününe baktığımızda çok mutluyuz. Oyuncuları tebrik ediyorum. Başakşehir’i de tebrik ediyorum. Harika bir sezon geçirdiler. Taçlandırmak istiyorlardı ama bu şekilde olunca sezon heba olmadı. Harika bir sezon geçirdiler. Kendilerini tebrik ediyorum. bir taraftan Konyaspor camiasına hayırlı olsun. Çok istiyorlardı dün de söylediğim gibi. Gerçekten bütün şehir istiyordu, çok net görünüyor. Maç içindeki en büyük avantajımız bu olacaktı. Futbolcular da istiyordu. Ortak bir inanç oluşmuştu. Tabi ki son saniyeye kadar mücadeleyi vereceğimiz belliydi. Oyun olarak baktığımız zaman bize göre daha kolay oynayabilen bir takım. Daha avantajlıydılar. Bu da zaten puan tablosundan, son 3 yılın tablosundan çok net görünüyor. Dolayısıyla oyunu kendi tarafımıza doğru çevirmemiz lazımdı. Maçın büyük bölümünde bunu başardık. Sürekli baskı yaptık. 120. dakikada dahi oyuncularımız rakibin oyun kurmasını engellemek için son derece yüksek çaba gösterdiler. Bununla beraber Başakşehir önemli pozisyonlar buldu. O kadar olmasa da biz de önemli pozisyonlar bulduk. Maç bir o tarafa gitti, bir bu tarafa geldi. Penaltılarda kupa bize geldi. Bu anlamda mutlu ve sevinçli tarafındaki kişilerden biriyim. Oyuncuları tekrar kutluyorum. Kupa, şehre hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki hafta durumu değerlendireceğiz”

Takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili soruya ise Kocaman, ”Bu bugün için sert bir soru. Hayat devam ediyor. Dediğim gibi bugün için sert bir soru. Bu duygu yoğunluğu ile verilen her yanıt, yarın öyle demek istememiştim olabilir. Onun için bu gece için sert bir soru. Önümüzdeki hafta içinde artık durumu değerlendireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.