1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Öldürüldü
Zarrab ve Yakınlarının Mallarına El Konuldu

Zarrab ve Yakınlarının Mallarına El Konuldu

Yargılandığı ABD’de itiraflarda bulunan Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına el koyma kararı çıktı. Kararı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı verdi. Eşi Ebru Gündeş ise listede yer almadı.

A+A-

Kara para aklamak, rüşvet vermek ve İran’a uygulanan ambargoyu delmek gibi suçlardan yargılanan Reza Zarrab (Rıza Sarraf)’ın mal varlığına el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz'ın talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, “Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği'' gerekçesiyle Zarrab’ın mal varlıklarına el koyma kararı verildiği belirtildi.

El koyma kararındaki listede Zarrab’ın kızı Alara’nın ismi de yer alırken, Zarrab’ın yakın çevresi ve akrabaları listede bulunuyor. Ancak listede eşi Ebru Gündeş'in adının bulunmadığı görülüyor. 

Zarrab Ailesi'nin avukatı Şebnem Eriş, “Ailenin mal varlığına el konulması kararını şaşkınlıkla karşılıyoruz” dedi. Eriş, Ebru Gündeş’in isminin listede olmamasıyla ilgili ise “Çiftin ortak çocukları Alara Sarraf’ın ismi var. Ebru Gündeş’in önceki güne kadar bir boşanma davası açmadığını biliyoruz. Bize ulaşan bir boşanma başvurusu da yok. Gündeş’in isminin listede olmaması, kızları Alara’nın isminin listede olmasının nedeni bilmiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.