1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Covid-19 | İçişleri Bakanlığı’ndan Yeni Genelge
Zabıt Katibi Heykel Traş Ve Ressam Oldu

Zabıt Katibi Heykel Traş Ve Ressam Oldu

Adıyaman Adalet Sarayı’nda zabıt katibi olarak görev yapan Necip Aydın, yaptığı resim ve heykeller ile adından söz ettiriyor.

A+A-

- Adıyaman Adalet Sarayı’nda zabıt katibi olarak görev yapan Necip Aydın, yaptığı resim ve heykeller ile adından söz ettiriyor.

Görev mesaisi ve ailesinden artan zamanda kendisini sanata veren Necip Aydın, birbirinden güzel eserler ortaya çıkardı. Kahvehaneye gitmemek için hobi olarak başladığı resim çizmeyi geliştiren Necip Aydın’ın, şimdi onlarca resim ve heykel yaptı. Yaptığı eserlerde yöresel değerlere ağırlık veren Necip Aydın, yağlı boya, kabartma resim ve heykel yapıyor.

Kendisini çok yönlü olarak geliştiren Necip Aydın, “Bu işe hobi olarak başladım. Resim çizdikçe bir şeyler ortaya çıktı. Resim yapınca haz aldım. Farklı işler ortaya çıktı. Rölyef dediğimiz kabartma, yağlı boya, heykel çalışmalarım var. İlk yaptığım resimde bana arkadaşlarım gülmüşlerdi.

Kahve köşelerinde oturmaktansa, dedikodu yapmaktansa resim yapmayı yeğledim. Kabartmalarda farklı motifler kullanıyorum. Yöresel, Adıyaman’ı anlatan eserler ortaya çıkarıyorum. Yoruma dayalı, kendimden bir şeyler katıyorum.

İnsan isteyince her şeyi başarabilir. Kimseden ders almadım. Üniversitede bu işin okulunu okumuş hocalarımızdan katkı almak istiyorum.Yaptıkça yeni bir şey öğrendim. İyi ki resim yapıyorum. İyi bir ressam değilim ama daha iyi olacağım. İnşallah Mayıs ayında sergi açacağım.

Ben kendimi sadece heykeltıraş ya da ressam olarak görmüyorum. Ben her alanda kendimi geliştirmek istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.