1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Beyaz Saray’ın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders Oldu
Yunanistanda İsraili Protesto Gösterisi

Yunanistan'da İsrail'i Protesto Gösterisi

Yunanistan'ın başkenti Atina'da İsrail'in Filistin'e karşı başlattığı operasyon aleyhinde protesto gösterisi düzenlendi.

A+A-

- Yunanistan'ın başkenti Atina'da İsrail'in Filistin'e karşı başlattığı operasyon aleyhinde protesto gösterisi düzenlendi.

Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı gösteri Atina'da bulunan Sintagma Meydanı'nda başlayarak AB temsilciliğinde devam etti. Sol görüşlü Siriza partisinin organize ettiği protesto gösterisine Yunanlar, Suriyeli mülteciler ve Filistinliler de katılım gösterdi. "Filistin'e özgürlük", "İsrail işgaline son" gibi sloganların atıldığı ve pankartların açıldığı gösteriler olaysız sürdü.

Gösterilere katılan Suriyeli bir mülteci, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Gazze'de olanlara çok üzülüyoruz. Biz savaşın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Umarım buradaki sesimiz uluslararası camiada duyulur" diye konuştu.

Gösterilere katılan bir diğer protestocu da, "Filistin halkının çektiği acıyı paylaşıyoruz. Bombardımanlar acilen durdurulmalı. Masum halk ölüyor. Bu duruma çok üzülüyoruz" ifadelerini kullandı.

Protesto gösterilerine çocuğuyla birlikte gelen Rahmi isimli Filistinli bir protestocu ise, "Filistinliyim ve orada akrabalarım var. İsrail'in vahşeti durdurulmalı. Artık bağımsızlığımızı kazanmalıyız. Bu tür olaylar son bulmalı. Orada her gün masum insanlar ölüyor. 500 ölü söz konusu ve eğer operasyonlar devam ederse bu sayı artacak. Bunu durdurmamız gerekiyor. Bu yüzden buradayız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.