1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yüksekova’da Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı
Yüksekova’da Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Yüksekova’da Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sabah saat 07.00 itibariyle kaldırıldı.

A+A-

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sabah saat 07.00 itibariyle kaldırıldı.

Hakkari Valiliği tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün camilerden yapılan anonslarla vatandaşlara duyuruldu.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Yüksekova ilçemizde yapılan çalışmalar sonucunda huzur ve asayiş ortamının tekrar sağlanması üzerine 28 Ağustos 2015 Cuma günü saat 07.00’den itibarensokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, vatandaşlarımızasokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.”

Yüksekova’da Orman, Mezarlık ve Kışla Mahallelerine polisin girmeye çalışması üzerine çıkan çatışmalarda 3 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin de yaralandığı öne sürülüyor.

İçişleri Bakanlığı: Can kaybı yaşanmadı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; “Hakkari İli Yüksekova İlçesi’nde teröristlere karşı yapılan operasyonlarda, güvenlik kuvvetlerimize saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarından önemli bir kısmı etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kazılan hendekler kapatılmış, bombalı tuzaklamalar temizlenmiş ve yoldaki bariyerler kaldırılmıştır. Bazı haber ve internet sitelerinde ve sosyal medyada, bu operasyonlarla alakalı olarak yer alan asılsız iddialar üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur.

“Bir vatandaşımıza ait 3 katlı eve, güvenlik kuvvetlerimizce atılan roketatarın isabet etmesi sonucu bu evin yandığı, operasyonlar esnasında vatandaşlarımızın da yaralandığına dair yayınlanan haberler tamamen asılsızdır. Bahse konu 3 katlı evin bölücü terör örgütü mensuplarınca atılan roketatar sonucu yandığı tespit edilmiştir. Operasyonlar sırasında güvenlik kuvvetlerimizce roketatar kullanılmamaktadır. Bu yöndeki iddialar tamamen asılsız, yalan ve kara propagandanın bir örneğidir. Operasyonlar esnasında her hangi bir sivil can kaybı olmamış ve yaralanma yönünde Hakkari Valiliği’ne ve Yüksekova Kaymakamlığı’na her hangi bir müracaat vaki olmamıştır. Kamuoyunun bu tür asılsız iddialara itibar etmemesi önemle rica olunur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.