Yüksekdağ: Kardeşlik Kazanacak!

Yüksekdağ: Kardeşlik Kazanacak!

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 haziran seçimlerinde barışın, çözümün ve kardeşliğin kazanması için sandıklarda zafer kazanacaklarını söyledi.Kars’ta HDP İl Başkan...

A+A-

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 haziran seçimlerinde barışın, çözümün ve kardeşliğin kazanması için sandıklarda zafer kazanacaklarını söyledi.

Kars’ta HDP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm sürecine değinerek, “Bugün Türkiye’de eğer bir seçim yapılabiliyorsa, 7 Haziran’da eğer sandıklar kurulacaksa ve eğer bugün Türkiye’de çatışma, gerilim ortamı bir nebze de olsun durdurulabildiyse, emin olun ki bütün Türkiye çok iyi bilsin ve biliyor ki bizim barış ve çözüm konusunda gösterdiğimiz tutarlılık ve sorumluluk sayesinde olmuştur. Eğer sizler olmasaydınız bugün Kars meydanını dolduranlar bu değerli canlarımız olmasaydı, bizler Halkların Demokratik Partisi, Türkiye’nin barış gönüllüleri olmasaydı bu ülkeyi bugün bu karanlık zihniyet, bu siyasi iktidar ve onun kafası büyük bir savaşın içine sürüklemişti” dedi.

“Bizler 7 Haziran seçimlerinde diktatörlüğün değil, gerilim ve savaş politikalarının değil, barışın, çözümün ve kardeşliğin kazanması için o sandıklarda zafer kazanacağız” diyen Yüksekdağ, “Bu bizim bütün Türkiye’ye borcumuzdur. Bu bizim bütün Türkiye’ye sözümüzdür. 7 Haziran’da sandıklardan barış iradesi çıktığında işte bölgede bugün Suriye’de, Libya’da sınır komşularıyla savaş çıkarmaya çalışanlar kazanamayacaklar. Türkiye’de kendi halkına çözümsüzlüğü ve çatışmayı dayatanlar kazanamayacaklar.”

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın katıldığı Kars mitingine Leyla Zana, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.