1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman’da “Hayatta Bende Varım” Projesi
Yüksekdağ: “Hdp’yi Baraj Altında Bırakma Operasyonu İle Karşı Karşıyayız”

Yüksekdağ: “Hdp’yi Baraj Altında Bırakma Operasyonu İle Karşı Karşıyayız”

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP’yi baraj altında bırakma operasyonu ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP’yi baraj altında bırakma operasyonu ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Kars’ta partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Cumhurbaşkanı da, Başbakanı da yani bizlere karşı kampanya yürütenler, bizlerin yükselişini engellemeye çalışanlar, bakın bölge meydanlarında, mitinglerinde boş alanlara konuşuyorlar. Çok şükür her alanda biz varız. Gürül gürül, gümbür gümbür ve kalabalık bütün coşkumuzla, kitleselliğimizle alanları dolduruyoruz. Hem de Türkiye siyasetinde onların yarattığı o büyük boşluğu dolduracağız” dedi.

“HDP’Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMA OPERASYONUN

HDP’yi baraj altında bırakma operasyonu başlatıldığını savunan Yüksekdağ; “Bakın daha çok yeni başlamış olmamıza rağmen Halkların Demokratik Partisi bizler, Türkiye’nin dört bir yanında, Kars’tan, Ardahan’dan Edirne’ye, Çanakkale’ye kadar her yerde umut oldu. Her yerde coşku oldu. Her yerde güç oldu güç. Bu halkı güçten düşürmeye çalıştılar. Bu halkı ve halklarımızı zayıflatıp, kendi diktatörlük heveslerine kurban etmeye çalıştılar. Ama bir buçuk iki aylık seçim kampanyamız boyunca her yerde partimizin, bizlerin yükselişini durduramıyorlar. Bunun önüne geçemiyorlar. Cumhurbaşkanı, Başbakanı, devletin bütün kurumları ve olanaklarıyla bize karşı kampanya yürütüyorlar. Şimdi de kirli bir operasyonla karşı karşıyayız. Nedir bu operasyon? HDP’yi baraj altında bırakma operasyonu” şeklinde konuştu.

“ONLARIN TEK ÇABASI VE GAYESİ 2015 GENEL SEÇİMLERİNDEN SONRA CUMHURBAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN’I BAŞKAN YAPMAK”

Yüksekdağ şunları söyledi:

“Onların tek çabası ve gayesi 2015 genel seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ı başkan yapmak. Ve AKP hükümetini de onun arkasına dizmek. AKP’ye oy veren, vermeyi düşünen değerli halkımıza, yurttaşlarımıza sesleniyorum buradan. Bugün AKP’ye verdiğiniz her oy emin olun diktatörlüğe verilmiş oy olacak. Sizler bir partiye oy verdiğinizi, vereceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. O sandıklarda demokratik bir biçimde seçme hakkınızı kullanıyor olabilirsiniz. Ama bu siyasi iktidar sizin iyi niyetinizi, demokratik katılım çabanızı bir diktatörlüğü tesis etmek için, kurmak için kullanacak. Bunu çok iyi bilin. O sandıklardan diktatörlüğün çıkmasına izin vermeyeceğiz. Başkanlık ve tek adam rejimi kurulmasına izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanı çıkmış meydan meydan dolaşıyor. Ne diyor halka, size daha iyi bir Türkiye vereceğim demiyor. Size daha iyi bir yaşam sunacağım demiyor. Halkının karşısına çıkıp bana 400 vekil verin diyor. Sen bu halka ne verdinde ne istiyorsun. 13 yıl boyunca bu memleketin en kritik sorunlarını çözdün mü de vekillik istiyorsun? Vekalet sipariş veriyorsun.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.