1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Azerbaycan Referanduma Hazırlanıyor
YPG: IŞİD ile Mücadele Aylarca Sürebilir

YPG: IŞİD ile Mücadele Aylarca Sürebilir

Rakka'nın IŞİD'den temizlenmesi için başlatılan operasyon devam ederken, YPG sözcüsü Nuri Mehmud operasyonu değerlendirdi.

A+A-

Sputnik'e konuşan YPG'nin sözcüsü Nuri Mehmud, Rakka'nın IŞİD'in kontrolünden geri kazanılması için verilen mücadelenin aylar sürebileceğini söyledi. Rakka operasyonunun planlandığı şekilde yürütüldüğünü kaydeden Mehmud, YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) kentte ilerlediğini belirtti.

'RAKKA'NIN MAHALLELERİNDEYİZ'
Mehmud, şöyle konuştu: "Fırat'ın batısında, Mansura bölgesinde birçok köy özgürleştirildi. İlerleme var. QSD doğudan Sinaa mahallesine girerken, kuzeyde de şeker fabrikasını özgürleştirdi. Batıda ise Romani mahallesi kurtarıldı. Şimdi de Derie mahallesine girdiler."

dsg.jpeg

'KENT MERKEZİNE HENÜZ VARMADILAR'
"QSD kent merkezine henüz varmış değil. Rakka'nın ne kadarı IŞİD'den kurtarıldığına dair bir şey söyleyemem, tek diyebileceğim, Rakka'nın mahallelerinde olduğumuzdur. Rakka'nın özgürleştirilmesi haftalar değil, aylar alabilir çünkü IŞİD'in direnmeye devam edeceğini tahmin ediyoruz."

IŞİD'e karşı 3 aydır kapsamlı ve çetin bir mücadelenin yürütüldüğüne dikkat çeken Mehmud, şöyle devam etti: "IŞİD'e karşı 3 ay önce açtığımız cepheçok genişti. Tüm güçlerimiz bu cephede savaşıyordu. Bugün Rakka kentinde savaşan güçlerimizin hepsi, daha önce Rakka operasyonunun çeşitli hamlelerinde savaşmış kişilerden oluşuyor. Profesyonel savaşçılarımız olduğu için ve fedaice mücadele ettikleri için, IŞİD'e bu kadar kısa sürede ağır darbeler vuruldu, birçok yer özgürleştirildi."

'IŞİD, BAŞKENTİ OLARAK GÖRDÜĞÜ RAKKA'DA HAZIRLIK YAPMIŞTI'
"IŞİD, başkenti olarka gördüğü Rakka'da savaşa hazırlık yapmıştı. Tüneller kazmıştı, mayın ve bombalı tuzaklar kurmuştu. Bomba yüklü araçlar hazırlamıştı. Fakat yüzlerce kilometrekarelik alanı IŞİD'den temizleyen profesyonel savaşçılarımız, Rakka kentinde de kısa sürede ilerledi."

'IŞİD RAKKA'DA HİLAFET İLAN EDİNCE SURİYE VE IRAK'TA SALDIRILARINI ARTIRDI'
IŞİD için Rakka'nın çok önemli bir nokta olduğunu, örgütün burada hilafet ilan ettiğini hatırlatan Mehmud, şöyle konuştu: "IŞİD Rakka'da hilafet ilan edince, Suriye ve Irak'ta terör saldırılarını artırdı. IŞİD'in işgal ettiği Musul, Bağdat'tan sonra en büyük Irak kentidir. Askeri ve coğrafik olarak önemli bir yerdir. Örgüt hilafet ilan edince, Suriye'de ve Irak'ta genişledi."


Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.