1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan Sınav Açıklaması
YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan Sınav Açıklaması

YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan Sınav Açıklaması

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye geçiş sistemine işaret ederek, "Sınavları bir hafta başlayıp bitecek şekilde düzenlemeliyiz" dedi.

A+A-

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye giriş sınavının değiştirildiğini duyurdu.

Saraç, "Yeni düzenlemeyle sınavı, bir hafta sonunda başlayıp, bitirmeyi planlamaktayız. 18 puan türünde azaltmaya gidiyoruz. Temel olarak sayısal, sözel, eşit ağırlık puan türleri olacak. Türkçe ve matematik, sınavın merkezi olacak" dedi. 

Üniversiteye sınavsız geçişin mümkün olmadığını söyleyen Saraç, "Sorular eskisi gibi MEB müfredatından sorulaca" diye konuştu.

2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Saraç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hedefimiz araştırma üniversiteleri"

"Akademik yıldaki hedefimiz araştırma üniversiteleri başlığımızdır. Araştırma üniversitelerinde YÖK olarak verimli, gelişmelerimize katkı sağlayacak ortaklıklar olacaktır

15 Temmuz'dan sonta akademik ortamlarda yabancı öğrenci girişinde sekteye uğrayacağı söylendi. Ancak yabancı öğrenci girişinde artış oldu. Bu ülkemize olan güveni göstermektedir.

"Sınavsız geçiş mümkün olmamakla birlikte..."

Yükseköğretim dünyanın her yerinde dinamiktir. Dolayısıyla belirli zaman aralıklarında değişiklik zorunlu olmaktadır.

Üniversiteye sınavsız geçiş mümkün olmamakla birlikte sınav stresini azaltacak daha yalın sistemin Türkiye'ye kazandırılmasının kaçınılmaz olduğu bir gerçek. Şu an uygulanan sistem iki aşamalı.

İlki mart, ikincisi haziran ayında toplam 5 gün sürmektedir. Neredeyse 4 aya yayılan bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda başlayıp bitirmeyi planlamaktayız.

"Türkçe ve matematik sınavın merkezinde olacak"

Önemli bir değişiklik ise puan türlerinde gerçekleşecek. 18 puan türünde de azaltmaya gidiyoruz. Bunlar çok az sayıda adayın girdiği dil puanı dışında temel olarak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türleri olacak. Fakat her bir puan türünde temel Türkçe ve temel matematiğin katkısı bulunacak. Yeni sistemde önemli bir değişiklik de Türkçe ve matematik bu sınavın merkezinde olacak.

Sorular eskisi gibi MEB müfredatından sorulacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.