1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzaydaş'a Atık Ara Depolama Tesisi
'Yeni Yaşam' Yayım Hayatına Başladı

'Yeni Yaşam' Yayım Hayatına Başladı

Yeni Yaşam Gazetesi, bugün itibarıyla yayım hayatına başladı.

A+A-

Basın dünyasına yeni bir gazete dahil oldu. Gazete ilk sayısını dövizin yükselişi ve bunun halka yansımasını ele alan "Faturası halka" manşetiyle çıktı.

Aralarında Yıldırım Türker, Celal Başlangıç, Mücella Yapıcı, Beyza Üstün, Sırrı Süreyya Önder, Murat Uyurkulak, Eren Keskin, Fikret Başkaya, Diren Cevahir Şen ve Nesrin Nas gibi 40’a yakın geniş yelpazede bir yazar kadrosu var.

Gazetenin birinci sayfasında yayımlanan editör yazısında yayım çizgisi şöyle tanımlanıyor: "Merhaba Yeni Yaşam. Adımız gibi iddialıyız. Gazetecilik yaşamın ta kendisidir. Yaşamdan alır, yaşam verir; gerçeğe, hakikate can olur. Yaşamın renkliliğine, farklılığına, çok sesliliğine, çoğulculuğuna inanıyoruz ve özgür yaşama... Yeni bir yaşam için özgür bir yaşam için yola çıkıyoruz. Basın dünyasına Yeni Yaşam ile adım atıyoruz. Zorlu bir yaşama adım attığımızın farkındayız. Adımız, adımımız ilk olabilir; ama yaşamı tecrübelerle dolu gazetecilerle geliyoruz. Gerçeğe asla sırtını çevirmemiş, bıkmadan, usanmadan, gerçeğin üstüne üstüne yürümüş kadrosuyla her gün hayatın içinden haberler taşıyacağız.

Gerçeğe ulaşmanın ve ulaştırmanın emekçileri olacağız. Sadece bir grubun değil; çocukların, gençlerin, kadınların, emekçilerin, işsizlerin, öğrencilerin, kısacası herkesin ve her şeyden önce doğamızın, coğrafyamızın, ülkemizin sesi olacağız. Yeni Yaşam nedir? Yeni Yaşam insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktır. Yeni Yaşam, ırk, dil, din, mezhep ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal tüm farklılıklara saygı göstermektir. Yeni Yaşam, toplumun doğru haber alma hakkına sonuna kadar bağlı olmaktır. Yeni Yaşam, basın etiğinden asla taviz vermemektir. Yeni Yaşam, her türlü sansüre karşı çıkmaktır. Yeni Yaşam, basın özgürlüğünü her şart altında savunmaktır. Yolunuz, yolumuz açık olsun!"

yeni-yasam.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.