Venedik Film Festivali'nde Ödül Alan Çocuk Oyuncu Doğan İzci:

Venedik Film Festivali'nde Ödül Alan Çocuk Oyuncu Doğan İzci:

71. Venedik Film Festivali'nde Premio Bastio D'Oro 2014-En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan Doğan İzci, Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki evine döndü. İlk defa uçağa binen ve yurt dışına çıkan küçük oyuncu, kırmızı halıda çok heyecanlandığını söyledi.

A+A-

- 71. Venedik Film Festivali'nde Premio Bastio D'Oro 2014-En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan Doğan İzci, Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki evine döndü. İlk defa uçağa binen ve yurt dışına çıkan küçük oyuncu, kırmızı halıda çok heyecanlandığını söyledi.

Yönetmen Kaan Müjdeci tarafından okulda keşfedilen Doğan İzci, filmde gösterdiği oyunculuk performansıyla 71. Venedik Film Festivali’nde Premio Bastio D’Oro 2014-En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldı. Doğan İzci, yurt dışı vizesinin kısa süreli olmasından dolayı bizzat alamadığı ödülünü yönetmen Kaan Müjdeci’nin alacağını söyledi.

Oğlu ile büyük gurur duyduğunu belirten baba Nedim İzci, film çevrilmeden önce oğlunun eve gelerek filmde oynayacağını söylediğini belirterek, “Ben önce inanmadım. Bir gün sonra Kaan Müjdeci Bey geldi. Oğlumu beğendiklerini ve filmde oynatmak istediklerini söyledi. Ben önce tereddüt ettim. Birkaç kişiye danıştım ve kabul ettim. Oğlum filmde oynadı. Çekilirken birkaç sahnesini de izledim ama ödül alacağını hiç düşünmemiştim” dedi.

Oğlunun oynadığı filmin Venedik Film Festivali'nde katıldığını duyduğunda çok sevindiğini dile getiren baba İzci, “Oğlum festivalde ödül alınca gururlandım, çok sevindim. Hem ülkemizi hem Yozgat’ı, Yerköyümüzü ve bizi en iyi şekilde temsil etmiş oldu. Sevinçliyiz. Kaan Müjdeci Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bu ödül onun sayesinde geldi” diye konuştu.

Anne Yurdagül İzci de oğlunun ödül aldığını televizyonlardaki haberlerde izlediğini belirterek, “Çok mutlu oldum. Biz böyle bir ödülü hiç beklemiyorduk. İtalya’ya gideceği hiç aklımıza gelmezdi. Çok mutluyuz ve gururluyuz. Oğlumuzu beğenip filmde oynatan Kaan Müjdeci Bey'e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İlk defa bir filmde oynayan ve ilk defa uçağa binip yurt dışına çıkan minik oyuncu Doğan İzci, “Daha önce sadece okulda folklor oynadım. Daha sonra Sivas filminde oynadım. Bir zor olmuştu. Filmi de ilk defa İtalya’da izledim. Çok değişik geldi. Kırmızı halıya çıktığımda çok heyecanlandım ama çok mutlu oldum” dedi.

Büyüyünce iyi bir oyuncu ve vali olmak istediğini belirten Doğan İzci, “Çok mutluyum, beklemediğimiz bir ödül aldım. Vize kısa süreli olduğu için ben döndüm. Ödülümü Kaan ağabey alacak, salı günü getirecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.