1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Emek ve Özgürlük İttifakı, Kartal Meydanı'nda
Vekillere Erken Seçim Kartı...

Vekillere Erken Seçim Kartı...

Anayasa değişikliği teklifinde şimdiye kadar maddeler, yeterli evet oyunu almış olsa da, AK Parti ve MHP’nin temsil ettiği “evet” cephesinde tedirginlik ve kaygı sürüyor.

A+A-

AK Parti’nin tek başına iktidarını kaybettiği 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra ortaya çıkarak “erken seçim” açıklaması yapan Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliğinin Meclis’ten geçmemesi halinde yine “erken seçime” işaret etti. 
Meclis’te kavga ve büyük tartışmalarla görüşülen Anayasa değişikliği teklifinde şimdiye kadar maddeler, yeterli evet oyunu almış olsa da, AK Parti ve MHP’nin temsil ettiği “evet” cephesinde tedirginlik ve kaygı sürüyor. 

AK PARTİ’DE KAYGI HAKİM
Kulislere yansıyan kimi bilgilere göre, özellikle AK Parti’de bu konuda yaşanan tedirginlik nedeniyle milletvekillerine açık oy kullandırtma yaklaşımları kaygıları ortadan kaldırmadı. AK Parti’de tek tek milletvekillerinin analiz edilerek, ne yapabileceği yönünde hesaplar sürerken, kimi vekillerin özellikle kritik maddelerde veya tasarının tümüne ilişkin oylamalarda hayır oyu kullanabileceği yönünde değerlendirmeler var. Bu nedenle kimi vekillerin yakın markaja alındığı ve kimi tehdit yöntemleri de dahil olmak üzere, vekillerin “ikna edilmeye” çalışıldığı ileri sürüldü. 
VEKİLLERE BÜYÜK TEHDİT
AK Parti’de uzun süredir, milletvekillerine yönelik “tasarı geçmezse, partide temizlik başlayacağı ve şimdiye kadar anayasa değişikliği nedeniyle kendilerine dokunulmayan FETÖ’cü vekillerin temizleneceği” yönündeki tehdit dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açık bir şekilde kamuoyu ile paylaşıldı. Bahçeli, teklifin geçmemesi halinde erken seçimin gündeme gelebileceğini dile getirdi. 
BAHÇELİ YİNE SAHNEDE
AK Parti cephesinde de açıklamaya destek geldi. Bu açıklama aynı zamanda AK Partinin tek başına iktidarını kaybettiği 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra yine Bahçeli tarafından dile getirilen erken seçimi hatırlattı. Bahçeli, 8 Haziran günü, erken seçim resti çekerek, hatta 1 Kasım tarihini ilk dil getiren isim olmuştu. Bahçeli aynı zamanda AK Parti’nin yaşadığı seçim şokuna rağmen meclis başkanlığı seçimlerinde AK Parti ile koalisyon kurarak, AK Partinin şoku atlatmasını sağlamıştı. 
HALK İRADESİ BİZİM OLUNCAYA KADAR!
Ayrıca açıklama ile AK Parti ve MHP cephesinin tasarı oylamalarında kaybetse bile tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi bu sonucu kabullenmeyeceğini ve istediğini elde edinceye kadar, “halk iradesini sınamaya devam edeceğini” gösteriyor. 
Yine olası erken seçim tahminlerine göre, MHP’nin baraj altında kalma ihtimali, Bahçeli’nin bu açıklamayı tamamıyla Erdoğan’ı memnun etmek için yaptığı yönünde de ciddi değerlendirmeler var. 


Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.