1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta ‘Bisiklet Parkuru’ Açılışı
Uzmanlardan Sürücülere Sis Uyarısı!

Uzmanlardan Sürücülere Sis Uyarısı!

Kars’ta son günlerde akşam ve sabah erken saatlerde etkili olan yoğun sise karşı Özel Özdoğu Sürücü Kursu Sahibi, Çevre ve Trafik Eğitimcisi Ömer Terim, sürücüleri uyardı.

A+A-

Kars’ta son günlerde akşam ve sabah erken saatlerde etkili olan yoğun sise karşı Özel Özdoğu Sürücü Kursu Sahibi, Çevre ve Trafik Eğitimcisi Ömer Terim, sürücüleri uyardı.

Özel Özdoğu Sürücü Kursu Sahibi, Çevre ve Trafik Eğitimcisi Ömer Terim, kar yağışının ardından akşam ve sabah erken saatlerde etkili olan siste hem sürücülere, hem yayalara ve hem de yetkililere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Terim, “Kars yağışının ardından bu sefer beraberinde akşamları yoğun sis görülüyor. Yoğun sis ve soba bacalarından çıkan dumanlar bir birine karşınca özellikle şehir merkezinde bu durum yayalar ve sürücüler için risk oluşturuyor. Burada hem sürücülere hem yayalara, hem de yetkililere önemli görevler düşüyor” dedi.

Ömer Terim, “Sisli havalarda sürücüler geceleri mutlaka takip mesafesini artırmalıdır. Yani iki otomobil arasındaki takip mesafesi, görüş mesafesinin azaldığı bir ortamda takip mesafesinin artırılması gerekiyor. Özellikle şehir içi için bunu söylüyorum. Yayaları fark etmeyeceği gerçeğini göz önüne alarak sürücüler şehir merkezinde hız limiti 50 veya 40 iken bunu daha da asgariye indirmeleri gerekiyor. Yani 40-50 ile giden bir sürücü görüş mesafesinin yetersiz olduğu bir ortamda hız mesafesini mutlaka hızını azaltması gerekiyor. Yayalar geceleri aniden yola çıkan özellikle kavşak ağızlarında dönüş yapan bir aracı göremeyebilir. Sürücülerde bu hususta çok önemli görev düşüyor. Yolu çok iyi kontrol ettikten sonra karşıdan karşıya geçiş haklarını kullanmaları gerekiyor. Yani hem sürücülere, hem de yayalara bu konuda önemli görevler düşüyor” diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.