Üniversitelilere ‘’Ölü Tercih’’ Uyarısı

Üniversitelilere ‘’Ölü Tercih’’ Uyarısı

Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal, yeni eğitim-öğretim dönemi için tercih aşamasında olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

A+A-

- Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal, yeni eğitim-öğretim dönemi için tercih aşamasında olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Tercih döneminin öğrencilerin geleceklerini belirleyecek olan yüksek öğrenime geçiş yapacakları çok önemli bir dönem olduğunu söyleyen Uysal, tercih yaparken öğrencilerin bu işin uzmanları ile tercih yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Uysal, ‘’Yanlış insanlarla, yanlış kodlamalarla ya da farklı hatalarla ölü tercih yapmamak için çok dikkat etmeliler. Nişantaşı Üniversitesi olarak da birçok farklı noktada tercih danışmanlığı hizmetini uyguluyoruz’’ dedi.

SOSYAL VE AKADEMİK İMKANLAR

Nişantaşı Üniversitesi ‘ni tercih edecek olan öğrencileri gerek sosyal gerekse akademik anlamda bekleyen imkânlar ile ilgili bilgiler veren Uysal, ‘’Nişantaşı Üniversitesi’nde bu eğitim öğretim yılında öğrencileri hem sosyal hem de akademik anlamda mutlu olacakları bir yıl beklediğini belirten Uysal, ‘’Bu sene öğrencilerimiz açısından avantaj sağlayacak, 40 dönümlük bir alanda kurulmuş olan Organik Kampüs’ümüz var. Bu kampüsün içerisinde spor olanakları, sosyal tesisler, özel kafeler gibi imkanlar olacak. Öğrencilerimiz bu sene sosyal anlamda çok mutlu olacaklar. Akademik anlamda da Prof. Dr. Kerem Alkin gibi bir rektörümüz var ve çok özel bir akademik kadro ile bu eğitim-öğretim dönemine giriyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

YÜZE 75 VE YÜZDE 100 BURS OLANAĞI

Burs olanakları açısından da bu senenin Nişantaşı Üniversitesi için çok özel bir sene olduğuna işaret eden Uysal, ‘’Nişantaşı Üniversitesi, fakültelerde ve meslek yüksek okullarında ağırlıklı olarak yüzde 75 oranında burs uygulamasına gitti. Fakültelerimizin her bölümüne sadece 30 öğrenci alıyoruz. Bu 30 öğrencinin 27’si ise yüzde 75 burslu olacak. Geriye kalan 3 kontenjan ise yüzde 100 burslu olarak okuyacak’’ diye konuştu.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ

Nişantaşı Üniversitesi’nin global bir üniversite olduğunu vurgulayan Uysal, ‘’New York’ta, İngiltere’de ve Dubai’deki üniversiteler ile çalışmalarımız var. Ayrıca Erasmus ile 15 ülkedeki 72 üniversiteden transfer olup Nişantaşı Üniversitesi’ne gelen öğrencilerimiz bulunmakta. 72 üniversiteden bize öğrenciler geldiği gibi bizden de buralara öğrenciler gidiyor. Öğrencilerimizin bu şekilde bir dönem ya da iki dönem hakları oluyor. Hem Farabi hem de Erasmus’ta çok etkili uluslararası bir ofisimiz var’’ ifadelerini kullandı.

Tercih yapmadan önce öğrencilerin öncelikle üniversiteleri gezmelerinin, ayrıca tercih edecekleri üniversitenin akademik kadrosunu incelemelerinin de çok önemli olduğunu dile getiren Uysal, ‘’Üniversite nerede, kaç yerleşkesi var, nerede okuyacaklar gibi soruların cevaplarına dikkat etsinler. Bu maratonda başarılı olmak için mutlaka işin uzmanlarıyla ilerlesinler’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.