1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'SSK ve Bağ-Kur Emeklisi'ne yüzde 5 Ek Zam Yapıldı
Ümit Ülkü Bileğinin Hakkıyla Birinci

Ümit Ülkü Bileğinin Hakkıyla Birinci

20 Eylül Cumartesi günü İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde organize edilen Türkiye Pist Şampiyonası 4. Ayağında Maxi grubun her iki yarışını da pistlerin hızlı pilotu Ümit Ülkü birinci tamamladı.

A+A-

- 20 Eylül Cumartesi günü İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde organize edilen Türkiye Pist Şampiyonası 4. Ayağında Maxi grubun her iki yarışını da pistlerin hızlı pilotu Ümit Ülkü birinci tamamladı.

Ümit Ülkü'nün çifte zaferinin ardından rakibi Ayhan Germirli tarafından itiraz geldi. Yarış sonrasında spor komiserlerine ilettiği itiraz dilekçesinde Germirli, Ümit Ülkü'nün yarış otomobilinin silindir hacminin olması gerekenden büyük olduğu ve farklı bir motor kullanarak avantaj sağladığını öne sürerek Ülkü'nün Porsche 997 GT3'ünün motorunun incelenerek gerekli ölçümlerin yapılmasını talep etti. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) yetkilileri tarafından inceleme yapmak üzere mühürlenen Porsche'nin motoru ve silindir kapağı açılarak itiraz konusu olan ölçümler tamamlandı.

TOSFED Teknik Kontrol görevlileri ve bilir kişi tarafından yapılan incelemeler neticesinde Ümit Ülkü'nün yarıştığı Porsche 997 GT3 otomobilin 3598 cc olduğu tescil edilerek kurallara aykırı hiçbir durumun söz konusu olmadığı ortaya çıktı. 4000 cc gücünde BMW M3 ile yarışan Ayhan Germirli'nin itirazı haksız bulundu ve son iki yılın Türkiye Pist Şampiyonu Ülkü Motorsport’un Kaptan Pilotu Ümit Ülkü'nün açık ara kazandığı Türkiye Pist Şampiyonası 4’üncü ayak Maxi Grup yarış sonucu tescil edildi.

Birinciliğinin tescil edilmesinin ardından konu ile ilgili konuşan Ümit Ülkü, “Geçtiğimiz hafta yarışı ikinci olarak tamamlayan Sayın Ayhan Germirli'ye yaptığı itiraz için teşekkür ederim. Son iki yıldır Türkiye Şampiyonu olduğum Porsche 997 GT3 ile ilgili uzun zamandır camiamızda ve özellikle rakip sporcular arasında bir şehir efsanesi dolaşıyordu. Daha güçlü ve yeni nesil otomobillerle yarışan arkadaşlarımızın içinin rahat etmesi adına bu itiraz vesilesiyle motorun açılması ve bilir kişiler tarafından incelenmesi en sağlıklı cevap oldu. Otomobil sporlarında başarı bir çok faktörün birleşimiyle elde ediliyor. Otomobil, mekanik ekip, takım ruhu ve pilotaj başarıyı getiren en önemli unsurlar. Şampiyonanın kalan yarışlarında tüm sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyor, centilmence yapılacak mücadelede hak eden kazansın diyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.